FED'in Faiz Kararı Altını Nasıl Etkileyecek?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

FED'in Faiz Kararı Altını Nasıl Etkileyecek?

Altın yatırımcılarında gözler FED'in faiz kararına çevrildi! Peki FED'in faiz kararı altını nasıl etkileyecek? İşte haberin detayları...

Altın 23 Ağu 2023 14:11 0
FED'in Faiz Kararı Altını Nasıl Etkileyecek?

Yatırımcıların gündeminde yer alan gram altına dair yeni gelişmeler bekleniyor. Uzman isimlerden gelen açıklamalar yakın takibe alınırken, faiz beklentileri piyasayı gerdi. ABD ekonomisi faizlerinin gündeme gelmesiyle FED Başkanı Jerome Powell'in yapacağı açıklamalar merak konusu oldu.

Altın fiyatlarındaki hareketlilik üzerine yatırımcılar uzmanlardan gelecek açıklamaları bekliyor. Yatırımcılar için oldukça önemli olan FED Başkanı Jerome Powell'in bu hafta merkez bankası yetkilileri ile toplanması bekleniyor.

FED BU HAFTA TOPLANACAK
Konuşmasını Jakson Hole'da yapacağı bilinirken, ABD dolarındaki yükselişler ile elde edilen kazançların geri verdiği söyleniyor. Ons altın değerinin 1.900 dolar seviyelerinden işleme alınıyor. Ons altın ve bankalar arası Dolar / TL kuruna göre yapılan hesaplamalarda ise gram altın fiyatı ise 1.665 seviyelerinden satışa sunuluyor.

Çeyrek altın 2.730 TL, Cumhuriyet altını ise 11.040 TL seviyelerinden işlem görüyor. FED Başkanı Jerome Powell tarafından yapılacak açıklama yatırımcılar tarafından merak konusu haline geldi.

CUMA GÜNÜ AÇIKLAYACAK
Uzmanlar gelen açıklamalar doğrultusunda FED Başkanı Jerome Powell, bu cuma günü açıklamalarda bulunacak. Açıklamasıdan ABD'nin faiz görünümüne aydınlık sağlayacağı düşünülüyor.

ABD ekonomisinde yaşanan gelişmeler ile birlikte dolar kurunda yükselmeler görülmüştü. Kalıcı ve dirençli bir tutum sergilemesiyle yatırımcılar para politikasının uzun vadede sıkı kalması yönünde saf tutarak, tahvil getirilerini artırmayı başardı.

KONUT VERİLERİ PAYLAŞILDI
FED faizlerinin yatırımcı gündemine oturmasıyla birlikte cuma günü yapılacak açıklama merak konusu oldu. Salı günü itibariyle paylaşılan ABD konut verileri ile ikinci el konut satışlarının stok eksikliği ve yüksek borçlanma maliyetleri sebebiyle yılın ikinci yarısında Ocak ayından itibaren en düşük seviyeye ilerlediği gözler önüne serildi.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç