Fed'in Aralık Ayı Faiz Kararı İçin Kritik Yorum Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed'in Aralık Ayı Faiz Kararı İçin Kritik Yorum Geldi

Son dakika haberi: Fed Başkan Yardımcısı yaptığı açıklamada faiz artırımlarına sınırlama geleceğini söyledi.

Ekonomi 15 Kasım 2022 10:20 0
Fed'in Aralık Ayı Faiz Kararı İçin Kritik Yorum Geldi

Fed'in faiz artırımlarına fren mesajı geldi. Son dakika açıklaması Fed Başkan Yardımcısından geldi ve Brainard, faiz artırım hızının yakın zamanda azaltılacağını söyledi.

Bir basın açıklaması yapan Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard, Pazartesi günü yaptığı konuşmasında Amerikan Merkez Bankası'nın yakında faiz artırımı hızını yavaşlatabileceğini söyledi. 

Piyasalar, Fed'in bu seneki hızlı faiz artırımlarının Aralık ayında olası bir gerileme beklerken Brainard açıklamasında , faiz artırımlarının durmayacağını , ancak bir yavaşlamanın yaklaştığını söyledi.

Bloomberg News'e açıklamalarda bulunan Fed Başkan Yardımcısı Brainerd, "Yakında daha yavaş bir oran artışına geçmenin muhtemelen uygun olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Brainerd yaptığı açıklamada Fed'in faiz oranlarını arttırmayı bırakacağı anlamına gelmedini, faiz artırımlarının devam edeceğini söyledi. Faiz artırımlarının durmayacağını, ancak en azından merkez bankası'nın 90 senesinde para politikasını belirlemek için kısa vadeli oranları kullanmaya başlamasından bu yana benzeri görülmemiş bir durum olan, art arda dört defa 75 baz puanlık faiz artış hızından çıkacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç