Fed'den Piyasaları Rahatlatan Bir Güvercin Açıklama Daha Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed'den Piyasaları Rahatlatan Bir Güvercin Açıklama Daha Geldi

Amerikan Merkez Bankası FED üyelerinden güvercin açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son açıklama Philadelphia Fed Başkanı'ndan geldi.

Ekonomi 15 Kasım 2022 18:30 0
Fed'den Piyasaları Rahatlatan Bir Güvercin Açıklama Daha Geldi

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker'dan güvercin açıklama geldi.

Fed üyelerinden art arda açıklamalar geliyor. Gelen açıklamalar , gelecek aylarda daha güvercin bir Fed beklendiğini gösteriyor. Son açıklama Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker'dan geldi. Global Interdependence Center'da yayınlanan röportaja baktığımızda Harker, para politikasının yeterli kadar kısıtlayıcı bir seviyeye yaklaştığını, yetkililerin gelecek aylarda faiz artırımlarını yavaşlatmalarını beklediğini söyledi.

Harker 10 Kasım günü yaptığı açıklamasını da destekledi. Harker yaptığı açıklamada, "Para politikasının işini yapmasına izin vermek için gelecek yıl bir süre faizleri kısıtlayıcı bir oranda tutmayı umuyorum" ifadelerini kullandı.

Dün bir diğer açıklama da Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard'dan geldi. Brainard Pazartesi günü Bloomberg'e verdiği açıklamasında, "Yakında daha yavaş bir faiz artış hızına geçmek muhtemelen uygun olacak. Çok şey yaptık, ancak yapacak daha çok işimiz var." demişti.

Amerikan Merkez Bankası Fed, gösterge faiz oranlarını 2 Kasım'da art arda dördüncü defa 75 baz puan artırarak faiz oranını yüzde 3.75 seviyesi ile 4 aralığına yükseltti.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç