Fed'den faiz mesajı geldi: Piyasalarda baskı artıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed'den faiz mesajı geldi: Piyasalarda baskı artıyor

Fed'den piyasalarda baskıyı arttıracak son dakika açıklaması geldi. Açıklamada faiz artırımlarının devam etmesi mesajına yer verildi.

Ekonomi 2 Mart 2023 21:43 0
Fed'den faiz mesajı geldi: Piyasalarda baskı artıyor

Fed'den ek faiz artırımı mesajı geldi. Piyasalar tedirgin.

Boston Fed Başkanı Susan Collins bir son dakika açıklamasında bulundu. Collins yaptığı açıklamada yüksek gelen enflasyonun kontrol altına alınması için faiz artırımlarının devam etmesi gerektiğini ve faizlerin nereye kadar yükseleceğinin, gelecek verilere göre tespit edileceğini söyledi.

Faiz artırımlarının devam edeceği mesajını veren Collins, bugün yaptığı basın açıklamasında faiz artırımlarının devam etmesi gerektiğini söyledi ve “Bu artışın miktarında gelen veriler belirleyici olacak. Sonrasında ise sıkı finansal koşulların ekonomiye etkisini izlemek için faizin bir süre yüksek seviyede kalmasının önemli olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bir müddet ilerleme olsa da enflasyonun yüksek seviyelerde seyretmeye devam ettiğini söyleyen Collins “Ücretlerin ve fiyat baskılarının yavaşladığına dair emareler var. Ancak enflasyonun hala çok yüksek olduğuna dair de sinyaller geliyor" dedi.

Boston Fed Başkanı Collins bu sene Fed faiz kararı toplantısında oy kullanamıyor. Aralık ayında 50 baz puanlık faiz artırımı oldu. Daha sonra yapılan toplantıda politika faizinin 25 baz puan artırıldığını ve 4.5 ile 4.75 seviyesine yükseltti. 21 ile 22 Mart 2023 tarihinde yapılacak toplantıdan 25 baz puan beklentisi varken, son veriler, 50 baz puanlık faiz artırımı ihtimalini doğurdu.

Fed'den gelen faiz artırımlarının devam edeceği kararı, piyasalarda baskıyı biraz daha arttırdı. 22 Mart günü açıklanacak faizle birlikte piyasalarda yeni yol belli olacak.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç