Fed'den faiz indirimi için kritik açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed'den faiz indirimi için kritik açıklama

Minneapolis Fed Başkanı bir son dakika açıklamasında bulundu ve faiz indirimi konusuna değindi.

Ekonomi 28 Mayıs 2024 1
Fed'den faiz indirimi için kritik açıklama

Son dakika haberleri... Minneapolis Fed Başkanı'ndan faiz indirimi mesajı geldi.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari bir son dakika açıklamasında bulundu. Ksahkari yaptığı açıklamada enflasyonun faiz oranlarının düşürülmesini gerektirecek kadar düşüp düşmmediğini izlemekte acele etmemelerini gerektiğini söyledi.

CNBC'ye röportaj veren Kashkari yaptığı açıklamada ekonominin son derece dirençli kaldığını ve işgücü piyasasının özellikle hizmet sektöründe güçlü olmaya devam ettiğini söyledi.

Kashkari yaptığı son dakika açıklamasında, "Gelecekteki politika açısından hiçbir şey göz ardı edilmemeli, ancak Fed'in bekleyip görmesi iyi olur" değerlendirmesinde bulundu.

Çoğu vatandaşın geçen sene sonuna doğru bir resesyona girileceğini düşündüğünü ve bunun olmadığını söyleyen Kashkari, “Bunun yerine çok güçlü bir büyüme yaşadık. ABD'li tüketiciler son derece dirençli kaldı, konut piyasası dirençli kaldı. Dolayısıyla acele edip faiz indirimine gitmeye gerek görmüyorum. Bence acele etmemeli ve doğru olanı yapmalıyız" ifadelerini kullandı ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu yılın başında enflasyon yatay bir seyir izledi ve bu durum kafamda şu soruların oluşmasına neden oldu. Enflasyondaki düşüş süreci devam ediyor mu yoksa yüzde 3'lük bir enflasyon seviyesine mi iniyoruz? Bence bunu bilmek için henüz çok erken ve daha fazla güven duymak için bekleyip görmemiz gerekiyor. Bu noktada hiçbir şeyi göz ardı etmememiz gerektiğini düşünüyorum. Hepimiz enflasyonu yüzde 2'lik hedefimize geri döndürmeye kararlıyız"

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
kolay gelsin haberlerde neden kolay gelsin haberlerde neden tarih yok