Fed'den enflasyon sonrası faizler hakkında ilk açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed'den enflasyon sonrası faizler hakkında ilk açıklama

Enflasyon sonrası Fed'den faizler ve enflasyonun düşüşü hakkında ilk açıklama geldi. İşte gelen son dakika açıklamaları.

Ekonomi 16 Mayıs 2024 0
Fed'den enflasyon sonrası faizler hakkında ilk açıklama

Fed'den son dakika açıklaması: Enflasyonda hedefe gidiliyor mu, faiz oranları ne olacak?

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin ile Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester'den art arda açıklamalar geldi. Gelen açıklamalarda enflasyon ve faiz oranları hakkında değerlendirme yapıldı. Barkin, enflasyonun düşeceğini söyledi ancak düşüşün zaman alacağını söyledi.

MESTER'İN AÇIKLAMALARI

Mester yaptığı son dakika açıklamasında Fed'in sıkı para politikasının ve yükske faizlerin hala yüksek olan enflasyonu yüzde 2 hedefine düşürmeye yardımcı olacağını söyledi ve "Ekonominin nasıl geliştiğine dair daha fazla kanıt topladıkça para politikası risk yönetimi için iyi bir konuma sahip olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Mester yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

"Genel ekonomi ve bölge ekonomisi için en olası senaryo, para politikasının mevcut kısıtlayıcı duruşunun büyümeyi ve işgücü piyasası koşullarını ılımlı hale getirmeye devam edeceği ve bu ılımlılığın fiyat baskılarının daha da hafiflemesine katkıda bulunacağıdır"

Enflasyonda zaman içerisinde ilerleme beklediğini söyleyen Mester, geçen seneden daha yavaş bir hızda düşüş olduğunu söyledi.

BARKIN'İN AÇIKLAMALARI DİKKAT ÇEKTİ

CNBC'ye açıklamada bulunan Barkin, mal üreticileri müşterilerden gelen tepkilerle karşı karşıya kalırken hizmet tarafında hala fiyatları artırmaya çalışan insanların olduğunu duyduğunu söyledi.

Barkin açıklamasının devamında faizlerin ne kadar süre enflasyon üzerinde gerekli etkiyi elde edeceği yerde tutulması gerektiği olduğunu söyledi. Barkin, enflasyonun aşağı geleceğini, ancak bunun zaman alacağını söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç