Fed yine şahin konuştu: Yeni faiz artırımı yolda
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed yine şahin konuştu: Yeni faiz artırımı yolda

Fed'den son dakika haberi geldi. Gelen haberde Amerikan Merkez Bankası üyesi Bowman, yine şahin konuştu ve faiz artırımı mesajı verdi.

Ekonomi 6 Ağu 2023 08:46 0
Fed yine şahin konuştu: Yeni faiz artırımı yolda

Fed şahin konuşmalara devam ediyor. Yeni faiz artırımı yolda.

Amerikan Merkez Bankası'ndan son dakika açıklamaları geliyor. Gelen açıklamalar, Fed'in şahin duruşunu bir süre daha devam ettirebileceğini söyledi. Fed Governörü Michelle Bowman yaptığı değerlendirmede enflasyonu düşürmek için faiz oranlarının daha da yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Bowman yaptığı açıklamada ülkede enflasyon rakamlarının hala yüksek olduğunu, tüketici harcamalarının hala güçlü devam ettiğini, konut piyasasında toparlanma ve yüksek fiyatların beslemeye yardımcı olan bir işgücü piyasasının göz önüne alındığında Fed'in geçen ay alınan 25 baz puanlık faiz artırımının desteklendiğini bildirdi.

FAİZ ARTIRIMI MESAJI

Kansas Bankacılar Birliği'nin toplantısı için hazırlanan konuşmasında Bowman, Fed'in faiz belirleme paneli Federal Açık Piyasa Komitesi'ne (FOMC) atıfta bulundu ve "Enflasyonun FOMC'nin yüzde 2 hedefine doğru bir patikaya girmesi için muhtemelen ek faiz artışlarına ihtiyaç duyulacağını da bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Para politikasının önceden belirlenen bir rotada olmadığını ve verilerin gelecekteki kararları yönlendireceğini söyleyen Bowman,"Gelen veriler enflasyondaki ilerlemenin durduğunu gösterirse, gelecekteki bir toplantıda federal fon oranını yükseltmeye istekli olmalıyız" dedi.

Faiz konusunda daha önce yaptığı açıklamalarda da Bowman, meslektaşlarına göre daha şahin bir tavır ortaya koyuyordu.

Geçen Haziran ayında yayınlanan tahminlerde Fed politika yapıcılarının çoğu, bankanın Temmuz ayı sonunda yapılan toplantıda belirlenen ayarın çeyrek puanın üzerinde bir artışla Fed politika faizinin 5.6 seviyesinde yılı tamamlaması bekleniyordu.

Finans7.com |Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç