Fed yetkilisi faiz artırımlarına devam dedi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed yetkilisi faiz artırımlarına devam dedi

Fed Üyesi Michelle Bowman yaptığı son dakika açıklamasında faiz artırımlarının devam edeceği mesajını verdi.

Ekonomi 13 Mayıs 2023 08:28 0
Fed yetkilisi faiz artırımlarına devam dedi

Fed Üyesi Michelle Bowman'dan faiz artırımı açıklaması geldi.

Fed Üyesi Michelle Bowman bir son dakika açıklamasında buılundu. Bowman yaptığı değerlendirmede enflasyonun yüksek seviyelerde sürmesi, işgücü piyasasının güçlü kalması durumunda para politikasının dah da sıkılaşması gerektiğini söyledi ve faiz artırım mesajını verdi.

Bowman faiz enflasyon işgücü piyasası ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Enflasyon yüksek seyretmeye ve işgücü piyasasının sıkı kalmasına devam ederse, politika faizimizin daha da sıkılaştırılması uygun olacaktır. Enflasyonu düşürmek ve sürdürülebilir bir işgücü piyasasını desteklemek için politika faizimizin bir süre daha yeterince sıkı kalması gerektiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Gelecekte yapılacak faiz artırımları ile ilgili enflasyonun düşüş eğilimine göre bir seyir olacağını söyleyen Fed yetkilisi Bowman, politika faizi için yeteri kadar sıkı bir duruş elde etmenin hangi noktada gereklilik haline geleceğine dair tutarlı kanıtlar arandığını söyledi.

Enflasyonun hala yükske seviyelerde seyrettiğini söyleyerek sözlerinin sonuna gelen Bowman, "Enflasyon hala çok yüksek seviyelerde seyrediyor ve çekirdek enflasyon göstergeleri, düşen işsizlik oranı ve artan ücretlerle birlikte hâlâ yüksek kalıyor. Son TÜFE ve istihdam verileri enflasyonun düşüş eğiliminde olduğuna dair tutarlı kanıtlar sunmadı. Politika duruşumuz şu anda sıkı, ancak enflasyonu düşürmek için yeterince sıkı olup olmadığı belirsizliğini koruyor" değerlendirmesinde bulundu.

Son dakika, ekonomi, finans haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç