Fed ve TCMB Kasım Faiz Kararı Toplantısı Ne Zaman? Dolar, Altın, Borsa Bitcoin Ne Olur?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed ve TCMB Kasım Faiz Kararı Toplantısı Ne Zaman? Dolar, Altın, Borsa Bitcoin Ne Olur?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ile Fed'in kasım ayı faiz toplantı tarihi belli oldu. İşte faiz kararı tarihi ve piyasalara beklenen etkisi.

Döviz 23 Ekim 2022 20:18 0
Fed ve TCMB Kasım Faiz Kararı Toplantısı Ne Zaman? Dolar, Altın, Borsa Bitcoin Ne Olur?

Fed ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Kasım ayı faiz kararı ne zaman? Dolar, altın, borsa ve kripto paralar ne olur?

Merkez Bankaları için kritik günler yaklaşmaya başladı. Türkiye'de geçen hafta açıklanan faiz kararından sonra gözler Kasım ayı faiz kararına çevrilmişken faiz kararının ne olacağı merak konusu. Fed'in ise faiz kararına 10 günden az süre kaldı. Tüm dünya merkez bankaları , enflasyonu kontrol altına alabilmek için faiz arttırımına giderken henüz faiz kararlarının enflasyona yansıması görülmedi. Türkiye ise faiz indirimlerine devam ediyor. Hatta Ekim ayında vites yükseltildi. Peki faiz kararları ne zaman açıklanacak? Faiz kararları doları, altını, bitcoini ve borsayı nasıl etkiler? İşte son bilgiler.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN?

TCMB faiz kararı 24 Kasım 2022 Perşembe günü açıklanacak. Kasım ayı PPK toplantısından sonra saat 14.00'da faiz kararı kamuoyu ile paylaşılacak. 

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Son 75 baz puanlık faiz artırımından sonra Amerika'da Eylül ayı enflasyonu da beklentilerin üzerinde gelince Kasım ayı toplantısından da yüksek faiz artırımı beklentisi geldi. 75 baz puanlık faiz artırımının kesin olduğunu belirten ekonomistler, masada 100 baz puanlık faiz artırımının da olacağını bildiriyor. Faiz kararı için toplantılar 1-2 Kasım 2022 tarihlerinde yapılacak. Bu toplantılar sonucu faiz kararı 2 Kasım 2022 Çarşamba günü TSİ 21.00'da duyurulacak.

Şenol Babuşçu yaptığı son açıklamada Kasım ayında da 150 baz puanlık faiz indiriminin beklendiğini söyledi.

FAİZ KARARLARI NASIL ETKİLEYECEK?

Amerika'da 2 Kasım'da beklentilerin üzerinde bir faiz artırımı gelmesi durumunda dolar güçlenmeye , altın ve kripto paralar ile Amerika borsaları üzerinde baskı artmaya devam edecek. Beklentilerin altında 50 baz puanlık faiz artırımı olması durumunda ise dolarda bir miktar gevşeme, altın ve borsa ile kripto paralarda da yükseliş beklenir. 

Kararlar açıklanınca haberdar olmak için finans7.com mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

FİNANS7.COM  | ANKARA

Sorumluluk Reddi Beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7, dolar, altın, emtia ve kripto paralar ile borsa hakkında yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç