Fed ve Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Zaman? Faiz Artarsa, İndirilirse Dolar Altın Ne Olur?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed ve Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Zaman? Faiz Artarsa, İndirilirse Dolar Altın Ne Olur?

TCMB ile Fed'in faiz kararı tarihleri ve beklentileri belli oldu. İşte beklentiler ve faiz kararı tarihleri.

Döviz 15 Ekim 2022 17:48 0
Fed ve Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Zaman? Faiz Artarsa, İndirilirse Dolar Altın Ne Olur?

Fed ve Merkez Bankası faiz kararları açıklanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ile Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası faiz kararı için geri sayımda sona gelindi. Önce önümüzdeki hafta Türkyie Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Ardından Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Fed faiz kararını açıklayacak. 

TCMB FAİZ KARARI TARİHİ VE BEKLENTİSİ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası önümüzdeki hafta Perşembe günü PPK toplantısını yapacak. Politika faizi kararı 20 Ekim 2022 Perşembe tarihinde açıklanacak. Perşembe saat 14.00'da açıklanacak faiz kararında beklenti 100 baz puanlık faiz indirimi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada faizlerin her ay düşeceğini ve gelecek seneye kadar tek haneye düşeceğini söyledi.

Faiz inerse altın dolar ne olur: Ekonomisler, faizlerin inmesi durumunda TL'de değer kaybının artacağını ve buna paralel olarak altının yükseleceğini bildirdiğ.

FED FAİZ KARARI TARİHİ VE BEKLENTİSİ

Amerika MErkez Bankası 1-2 Kasım tarihlerinde faiz kararı için toplanacak. Toplantıda Kasım ayı faiz kararına yer verilecek. Amerika'da 8.1 olarak beklenen enflasyonun 8.2 olarak beklentilerin üzerinde gelmesi ile birlikte faiz kararı beklentisi 75 baz puan olarak kesinleşti. Bazı analistler, 100 baz puanın da masada olduğunu söyledi. 

1-2 Kasım tarihlerinde yapılacak toplantıda 2 KAsım'da karar açıklanacak. TSİ 21.00'da faiz kararı açıklanacak. Faiz kararından sorna saat 21.30'da Fed Başkanı Powell kameralar karşısına geçecek ve açıklama yapacak. Faiz kararı kadar önemli olan bu konuşmada yeni dönem faiz kararları hakkında beklenti belli olacak.

Faiz yükselirse ne olur: Piyaslaar şimdi 75 baz puanlık faiz artırımını fiyatlıyor. 75 baz puanlık artışta piyasalar hazırlıklı olacağı için ciddi bir değişim olmaz. Dolarda güçlenme artar , altın ve kripto paralarda baskı artar. 50 baz puanlık artış , beklentilerin altında olur ve altın ile kriptolarda baskı azalır. 100 baz puanlık faiz artırımı seçeneğinde ise dolarda ciddi güçlenme , altın ve kripto paralar üzerinde ciddi baskı artar.

Faiz kararları geldiğinde bildirimle haberdar olmak için finans7.com'u tkaipte kalın.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com  |Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç