Fed ve Merkez Bankası faiz kararı ne zaman?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed ve Merkez Bankası faiz kararı ne zaman?

TCMB ile Fed'in faiz kararı tarihleri ve beklentileri belli oldu. İşte beklentiler ve faiz kararı tarihleri.

Ekonomi 19 Nisan 2024 0
Fed ve Merkez Bankası faiz kararı ne zaman?

Fed ve Merkez Bankası faiz kararları açıklanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ile Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası faiz kararı için geri sayımda sona gelindi. Önce önümüzdeki hafta Türkyie Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Ardından Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Fed faiz kararını açıklayacak. İşte faiz kararı için kritik tarihler ve beklentiler.

TCMB FAİZ KARARI TARİHİ VE BEKLENTİSİ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası önümüzdeki hafta Perşembe günü PPK toplantısını yapacak. Politika faizi kararı 25 Nisan 2024 Perşembe tarihinde açıklanacak. Perşembe saat 14.00'da açıklanacak faiz kararında beklenti faizin yüzde 50'de sabit bırakılması yönünde oldu. 

FED FAİZ KARARI TARİHİ VE BEKLENTİSİ

Amerika MErkez Bankası FED faiz kararı toplantısı 1 Mayıs 2024 Çarşamba günü yapılacak ve akşam saat 21.00'da kritik faiz kararı açıklanacak.

Yatırımcılar ABD'de açıklanan verilerde ve Fed yetkililerinin sözle yönlendirmelerinde faiz indiriminin zamanlamasına ilişkin daha fazla ipucu ararken para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın mayıs ayındaki toplantısında da politika faizini yüzde 90 ihtimalle sabit tutacağı, haziran ayında ise yüzde 58 ihtimalle faiz indirimlerine başlayacağı öngörülüyor.

Faiz kararları geldiğinde bildirimle haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç