Fed üyelerinden faiz indirimi mesajları geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed üyelerinden faiz indirimi mesajları geliyor

Fed üyelerinden faiz indirimleri açıklamaları gelmeye devam ediyor. İşte gelen son 2 açıklama ve faizlerde son durum.

Ekonomi 7 Şubat 2024 0
Fed üyelerinden faiz indirimi mesajları geliyor

Fed yetkililerinden faiz indirimi mesajları gelmeye devam ediyor.

Son toplantısında faizi sabit tutan Fed'den yeni toplantıya haftalar kala faiz indirimi mesajları gelmeye devam ediyor. Bir açıklama da Boston Fed Başkanı Susan Collins'ten geldi. Boston Ekonomi Kulübü’ne bir röportaj veren Collins, burada yaptığı açıklamada faiz indirimlerine başlamadan önce enflasyonun hedefe doğru ilerlediğine dair daha fazla kanıt görmeleri gerektiğini söyledi.

Daha fazla kanıtın görülmesi sonrası faiz indirimlerinin geleceğini söyleyen Collins'in bu yıl FOMC’de oy hakkı yok.

Collins yaptığı son dkaika açıklamasında para politikası ile ilgili, “Şu anda para politikası iyi bir yerde. Verileri ve görünümü yakından takip ediyoruz. Ekonomiye olan güvenimiz arttıkça yıl sonuna doğru para politikasında gevşemek uygun olabilir" ifadelerini kullandı.

Fed Başkanı Powell ise geçen hafta bir açıklama yaptı ve faiz toplantısından sonra Mart ayında faiz indiriminin baz senaryoları olmadığını söylemişti.

Collins enflasyonun yüzde 2'lik hedefe inmesi için talebin azalması gerektiğini söyledi. Bu durumun işaretlerinin de görülmeye başlandığını söyleyen Collins, ayrıca enflasyon ve ekonomide risklerin dengelendiğini söyledi.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari de faiz indirimi hakkında bir açıklamada bulundu ve CNBC’ye verdiği demeçte enflasyonun güzde 2’ye düştüğünü görmek istediklerini söyleyerek, "Birkaç ay daha verileri takip etmek istiyorum. Bu sene 2 veya 3 faiz indirimi uygun olabilir” dedi.

Kaynak: Finans7

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç