Fed üyeleri, faiz indirimi için sabır istedi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed üyeleri, faiz indirimi için sabır istedi

Fed üyeleri yaptığı son dakika açıklamasında faiz indirimi için biraz daha sabır istedi. İşte gelen son dakika açıklamaları.

Ekonomi 19 Haz 2024 0
Fed üyeleri, faiz indirimi için sabır istedi

Fed, faiz için biraz daha sabır istedi.

Son Fed toplantısından sonra gelen sert mesajlar ile birlikte piyasalar alt üst olurken Fed yetkilileri, piyasaları yönlendirmeye devam ediyor.

Geçen Salı günü düzenlenen farklı etkinliklere katılan Fed yetkilileri, faiz oranlarını düşürmeden önce enflasyon rakamlarının düştüğüne dair daha fazla veri ve kanıta ihtiyaç olduğunu söylerken bazı yetkililer ise potansiyel faiz indirimi konusunda önemli mesajlar paylaştı.

Bu etkinliklerde konuşan isimlerden biri Fed Guvernörü Adriana Kugler'di. Kugler yaptığı açıklamada ekonomik koşulların öngördüğü gibi devam etmesi durumunda Fed'în faiz oranlarını senenin ilerleyen zamanlarda düşürmesinin uygun olacağını ifade etti.

St. Louis Fed Başkanı Alberto Musalem de açıklama yapan isimler arasındaydı. Musalem açıklamasında verilerin bir indirimi desteklemesinin çeyrekler alabileceğini söyleyerek, "Faiz için hedef aralığında bir indirimin uygun olduğundan emin olmadan önce olumlu bir enflasyon, ılımlı talep ve genişleyen arz dönemini gözlemlemem gerekecek. Bu koşulların oluşması aylar, daha büyük olasılıkla da çeyrekler alabilir" değerlendirmesinde bulundu.

İKİ İSİM FAİZ İNDİRİMİ İÇİN ZAMAN VERMEDİ

New York'tan John Williams hem de Richmond ve Thomas Barkin de faiz mesajı verdi ancak faiz indirimi için belirli bir zaman çerçevesi vermedi. Ekonomik verilerin takip edilmesi mesajı verildi.

1-2 UMUT VERİCİ GELİŞMEYE TEPKİ VERİLMEMELİ

Geçen sene ikinci yarıda düşen enflasyonun yeniden yükseldiğini söyleyen Boston Fed Başkanı Susan Collins Salı günü bu noktayı yineledi ve gelen 1-2 olumlu gelişme için "bir iki aylık umut verici haberlere aşırı tepki verilmemeli" dedi.

Yahoo Finance'e yaptığı açıklamada Collins faiz indirimi sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: "Her iki senaryoda da tutarlı taraflar var. Ancak ileriye baktığımda, bu yıl ne kadar gevşemenin uygun olabileceğine dair beklentim verilere baktıkça azaldı"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç