Fed Tüm Tahminleri Alt Üst Etti: İşte Dev Finans Kuruluşunun Yeni Altın Fiyatları Beklentisi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed Tüm Tahminleri Alt Üst Etti: İşte Dev Finans Kuruluşunun Yeni Altın Fiyatları Beklentisi

Son dakika haberi: Fransa merkezli dev finans şirketi Societe Generale bir açıklama yaptı ve altın tahminlerini paylaştı.

Altın 14 Eylül 2022 15:04 0
Fed Tüm Tahminleri Alt Üst Etti: İşte Dev Finans Kuruluşunun Yeni Altın Fiyatları Beklentisi

Fed baskısı tahminleri değiştirdi: Altın çakılacak dedi.

Amerika'da enflasyonun yüksek gelmesinden sonra piyasalarda yeniden baskı havası hakim oldu. Beklenti 8.1 iken, 8.3 ile beklentilerin üzerine çıkan enflasyon sonrası FEd'in 75 baz puanlık faiz artırımına kesin gözü ile bakılırken 100 baz puan beklentisi de oluştu. Nomura analistleri yaptıkları açıklamada beklentilerinin 100 baz puan olduğunu ifade etti. 

Faiz beklentileri güncellenirken bir yandan da emtia fiyatları da güncellenmeye başladı. Fransa merkezli dev finans kuruluşu Societe Generale bir son dakika açıklamasında bulundu ve faiz artırımlarının devam edeceğini, bu nedenle altın üzerindeki baskının süreceğini söyledi. Baskının sürmesi ile birlikte Societe Generale , altının şimdi 1700 dolar seviyesinde olan ons fiyatının 2023 yılının ortalarında 1550 dolara kadar gerileyeceği tahmininde bulundu.

Amerika enflasyonu sonrası yayınlanan tahmin raporuna baktığımızda Societe Generale, Fed'in yıl sonuna kadar yapılacak iki toplantıda da faiz artırımına gideceğini, ancak sene sonunda faiz artırımına son vereceğini beklediklerini söyledi ve "Ancak reel faiz oranlarının en azından 2023 üçüncü çeyreğe kadar pozitif bölgede kalmaya devam edeceğini öngörüyorlar. ABD'de reel faizlerin pozitif olması ve Avrupa'da faiz artırımlarının devam etmesi yatırımcıları altından uzaklaştıracak. Altın ETF'lerinden 200 ton altın çıkışı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamında 2023 yılının üçüncü çeyreğinden sonra 2024 yılı başlarına kadar Amerika'da bir resesyon beklediklerini söyleyen finans kuruluşu analistleri, Avrupa Birliği ülkelerinde ve Çin'de cansız bir büyüme beklediklerini söyledi.

ALTINA İLGİ BU TARİHTEN SONRA ARTACAK

Açıklamanın devamında altına ilginin 2023 yılı üçüncü çeyrekten sonra artacağını ve 2023 yıl sonunda yeniden 1650 dolar, 2024 yıl sonunda ise 1900 dolara kadar çıkacağı tahmini paylaşıldı.

Şu sıralar altın ons fiyatı 1700 dolar seviyesinde. Gram aise 1000 lira. Dolar değişmez altının ons fiyatı 1550 dolara gerilerse gram altın 900lere kadar geriler. Doların yükselmesi durumunda ise düşüşler sınırlı olur.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değidlir. Finans7.com piyasalar, borsa, döviz, kripto paralar ve emtialar hakkında yatırım tavsiyesi vermez.

Finans7.com | ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç