Fed Temmuz'da da Faiz Arttıracak: İşte Masadaki İki Rakam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed Temmuz'da da Faiz Arttıracak: İşte Masadaki İki Rakam

Amerikan Merkez Bankası tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve yeni toplantıda, masadaki faiz seçeneklerine yer verildi.

Dünya 28 Haz 2022 18:34 0
Fed Temmuz'da da Faiz Arttıracak: İşte Masadaki İki Rakam

Fed'den yeni faiz artırımı mesajı: New York Fed Başkanı John Williams bir son dakika açıklamasında bulundu ve gelecek toplantıda, yüksek enflasyon nedeniyle 50 veya 75 baz puanlık bir faiz artışının masada olduğunu ve bu konunun tartışılacağını söyledi. Williams açıklamasında resesyonun olmadığını söyledi. 

Son dönemlerde artan enflasyon, bugün açıklanan rakamlara göre gelen tüketici güvenindeki ciddi düşüşl sonrası açıklama yapan New York Fed Başkanı John Williams, aşağı yönlü bazı riskler olduğunu ve bunun büyümede yavaşlamaya neden olacağını söyledi. 

Williams açıklamasında bir resesyon beklenmediğini söyleyerek bu sene için büyüme tahmininin yüzde 1 ile 1,5 aralığında olacağını söyledi.

Emlak sektörünün faize oldukça duyarlı olduğunu ve bu nedenle konut sektöründe durgunluk olduğunu söyledi. Genel ekonominin güçlü olduğunu söyleyen Willilams, finansal şartların sıkıştığını söyledi. 

Gelecek toplantıda masada 50 ile 75 baz puanlık bir faiz artışının masada olacağını söyleyen Williams,  hedef faizi, "Faiz oranının yüzde 3.5-4 aralığında olması makul" şeklinde kamuoyu ile paylaştı.

2023 YILINDA FAİZ ARTIŞI OLACAK MI?

Gelecek sene faizlerde artışa gidilip gidilmeyeceği sorusuna Williams 2023'te faiz artışlarının sınırlı olabileceği şeklinde cevap vermekle yetindi. 

Bunların yanı sıra önümüzdeki 2 yılda işsizlik rakamlarında yükseliş olmasının beklendiği ifade edildi.

TEMMUZ 2022 FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Fed faiz toplantısı 26 – 27 Temmuz tariglerinde yapılacak. 27 Temmuz Çarşamba akşam saat 21.00'da faiz kararı kamuoyuna açıklanacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç