Fed tahmini Goldman Sachs'tan kritik Türkiye eoknomisi yorumu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed tahmini Goldman Sachs'tan kritik Türkiye eoknomisi yorumu

Goldman Sachs tarafından yapılan son dakika açıklamasında Fed tahminine yer verildi ve Türkiye'ye dikkatler çekildi.

Ekonomi 24 Ocak 2024 0
Fed tahmini Goldman Sachs'tan kritik Türkiye eoknomisi yorumu

Goldman, yeni Fed tahminini yayınladı. Fed faiz indirimi yapacak mı? Faizler ne zaman inecek?

ABD'li dev finans kuruluşu Goldman Sachs bir son dakika açıklamasında bulundu. Şirketin küresel ticaret stratejisti başkanı Joshua Schiffrin yaptığı açıklamada Fed'in Mart ayından itibaren faizlerde indirime gidebileceğini ve bu sene 4 defa faiz indirimi uygulayacağını söyledi.

2024 yılında riskli varlıkların kazanç sağlayacağını söyleyerek sözlerini sürdüren Schffrin, piyasalarn Fed'in faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızına ilişkin bahislerle dalgalanması nedeniyle ilk yarının zor geçeceğini söyledi ve bu konuda piyasayı uyardı.

TÜRKİYE'Yİ ÖNERDİ

Goldman stratejisti açıklamasındaTürkiye gibi gelişmekte olan piyasalarda fırsatların aranması gerektiğini söyledi ve buna ek olarak Çin hisse senetlerinin pandeminin en düşük seviyelerine inmesi sonrası aykırı bir alım olarak öne çıktığını da sözlerine ekledi.

Geçen sene için Amerika'da yumuşak iniş beklediğini, faiz indirimi beklemediğini söyleyen ve tahminleri tutan Schiffrin, Fed'in muadilleri ile aynı şeyi yapmasını beklediğini söyledi, ancak 2024 yılına ilişkin 10 tahminden oluşan listesinde Japon Merkez Bankası'nın Nisan ayında faiz artırımına giderek bu eğilimi tersine çevireceğini söyledi.

SON 4 YILDAN FARKLI BİR YIL OLACAK

Schiffrin imzası ile yayınlanan nota bakıldığında müşterilere, "2024'ün ilk yarısı, dalgalı piyasalar ve dev trendlerin olmadığı son dört yıldan farklı bir yıl olacak. Merkez bankalarının gevşemesi hikayelere hakim olacak, ancak ne kadar fiyatlandırıldığı göz önüne alındığında bunun ticaretini yapmak zor olabilir" denildiği görülüyor.

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç