Fed Sonrası Borsa, Altın ve Bitcoin Ne Olur?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed Sonrası Borsa, Altın ve Bitcoin Ne Olur?

Fed'in faiz kararı için son saatlere girilirken bir son dakika açıklaması geldi ve faiz kararının piyasalara olası etkilerine değinildi.

Son Dakika 21 Eylül 2022 18:23 0
Fed Sonrası Borsa, Altın ve Bitcoin Ne Olur?

Fed kararı sonrası ne olacak?

Fed'in faiz toplantısından sonra ne olacağı en merak edilen konu oldu. Altın, borsa , kripto para, dolar kuruna ne olacağı, kararın nasıl etkileyeceği büyük merak konusu oldu. 

BEKLENTİ: 75 BAZ PUAN

ABD'de enflasyonun yüksek gelmesinden sonra daha önce 50 baz puanlık artırım olan beklenti 75 baz puana çekildi. Ekonomistler 75 baz puanlık faiz artırımı beklediklerini söyledi. Bloomberg'in anketindne de söz konusu karar çıktı.

NE OLACAK?

En merak edilen ise faiz kararından sonra ne olacağı. Bu konuda en dikkat çeken yorum grafiklerden geliyor. S&P 500 grafiğine baktığımızda son toplantılardan sonra toparlanma olduğu görü-lüyor. Bunun nedeninin ise faiz kararından sonra belirsizliğin kalktığı ve belirsizliğin kalkması ile yatırımcıların önünü daha rahat gördüğü oldu. Bloomberg, faiz kararları sonrası genellikle toparlanma olduğunu, borsada yükseliş olduğunu bildirdi.

Commonwealth Financial Network’ün Baş Yatırım Sorumlusu Brad McMillan bu konu ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. McMillan değerlendirmesinde, “Beklentiler çok şahin olunacağı yönünde ancak Fed tam olarak beklendiği gibi bir karar verebilir veya beklentilerden daha güvercin olabilir Bu muhtemelen bu toplantının piyasa üzerindeki olumsuz yönünü sınırlayarak ilerisi için yukarı yönlü bir bakış açısı sağlayabilir” dedi.

FED KARARI SAAT KAÇTA?

Fed kararı bugün TSİ 21.00'da açıklanacak. Fed kararı açıklanınca bildirimle haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç