Fed, Şahin Açıklamalara Devam Ediyor: Faiz Baskısı Artacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed, Şahin Açıklamalara Devam Ediyor: Faiz Baskısı Artacak

Art arda faiz artırımına giden Fed, bu şekilde yoluna devam edecek gibi görünüyor. Gelen son açıklamalar bu yönde.

Dünya 27 Eylül 2022 11:26 0
Fed, Şahin Açıklamalara Devam Ediyor: Faiz Baskısı Artacak

Fed şahin açıklamalara devam ediyor.

3 defa üst üste 75 baz puanlık faiz artırımına giden Fed , dünyada tüm piyasaları etkilemeye devam ediyor. Doların güçlenmesi, diğer para birimlerinin dolar karşısında ciddi şekilde değer kaybetmesini umursamayan Fed'in hedefinde sadece enflasyonu düşürmek var.

Bu konuda bir son dakika açıklaması daha geldi. Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester yaptığı son açıklamada ülkede enflasyonun çok yüksek olduğunu , bunun kabul edilemeyecek düzeyde olduğunu söyledi. Böyle bir ortamda Fed'in faiz oranını arttırması ve sıkı para politikasına bir süre daha devam etmesi gerektiğini söyledi.

"Eğer yapılacak bir hata var ise, daha az şey yapmaktan ise daha fazla şey yapmak daha iyidir" diyerek açıklamasına başlayan Mester, belirsizlik durumlarında daha agresif davranılabileceğini söyleyerek, "Bir belirsizlik olduğunda, politika yapıcılar için daha agresif şekilde hareket etmek daha iyi olabilir, çünkü agresif ve önden adımlar normalde ortaya çıkacak sonuçlardan daha kötülerinin ortaya çıkmasını engelleyebilir" değerlendiremsinde bulundu.

BİRKAÇ AY DÜŞÜŞ GÖRMEDEN GEVŞEME OLMAYACAK

Enflasoynun takip edileceğini, rakamlara karşı çok ihtiyatlı olunması gerektiğini, tepe yaptığına ikna olmadan önce birkaç ay üst üste düşüş olması gerektiğini söyledi. 

Mester açıklamasının devamında yüksek enfalsyona karşı politika yapıcıların daha sıkı davranmasının normal olduğunu söyledi ve "Araştırmalar yanlış bir şekilde uzun vadeli enflasyon bekleyişlerinin iyi çıpalandığını öngörmenin, enflasyon bekleyişlerinin iyi çıpalanmadığını öngörmekten çok daha maliyetli olduğuna işaret ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç