Fed, Politika Değiştirince Döviz Tahminleri de Değişti: Dolar, Euro, Yeni Yükselir mi Düşer mi? Tahmini Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed, Politika Değiştirince Döviz Tahminleri de Değişti: Dolar, Euro, Yeni Yükselir mi Düşer mi? Tahmini Geldi

Son dakika haberi: Fed'den gelen normalleşme açıklamalarının ardından dolar ve Euro tahminleri değişti.

Döviz 29 Kasım 2022 14:02 0
Fed, Politika Değiştirince Döviz Tahminleri de Değişti: Dolar, Euro, Yeni Yükselir mi Düşer mi? Tahmini Geldi

Fed'in yeni politikası sonrası kritik dolar beklentisi açıklandı. Normalleşme açıklamasının gelmesi ve seneye bekle gör politikasına geçileceğinin bildirilmesi sonrası yeni beklentiler açıklandı.

Amerikan Merkez Bankası Fed, düşüşe geçen enflasyonun ardından faiz politikasında bir miktar gevşeme yapacağını bildirdi. Yeni politikanın netleşmesi ile birlikte bu sene yükselişin önüne geçilemez gibi görünen dolar kuru için daha temkinli tahminler yapılmaya başlandı.

JPMorgan Varlık Yönetimi tarafından yayımlanan rapora baktığımızda enflasyonda yavaşlama, piyasaların Fed faiz fiyatlamalarını yumuşatmasına yol açarken bu durumun güçlü dolar dönemini sona erdirebileceğine yer verildi. 

EURO VE YEN NE OLUR?

Piyasaların Fed'in bundan sonra izleyeceği para politikası hakkında artık daha net bir tabloya sahip olduğunu bildiren JP Morgan Varlık Yönetimi Stratejisti Kerry Craig, şimdiye kadar dolarda tke yönün yukarı olduğunu, artık bunun değiştiğini, artık tek yönün yukarı olmaıdğını söyleyerek, “Dolar artık bu yıl gördüğümüz tek yön yukarı çizgisinde değil. Euro ve yen gibi para birimlerinde toparlanma için alan var” değerlendirmesine yer verdi.

2023 YILI BOYUNCA DÜŞÜŞ

Andrew Sheets’in aralarında olduğu Morgan Stanley analistleri de yeni durum çerçeveisnde yaptıkları değerlendiremde , 2023 yılı boyunca düşüş beklediklerini söyledi.

BLOOMBERG DOLAR ENDEKSİ DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

Dolar kurunun 10 gelişmiş ülke para birimi karşısındaki performansını ölçen Bloomberg Dolar Endeksi, 112.93 seviyesine kadar yüselmişti. Bu seviyeden sonra önemli bir düşüş kaydeden endek, şu sıralar 106 seviyesinde.

DOLAR NE KADAR?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar son günlerdeki yatay seyrini sürdürüyor. Son verilere göre 1 dolar 18.63 TL seviyesinde seyrediyor.

EURO NE KADAR?

Geçen haftalarda Dolardan daha düşük seviyelere kadar sarkan euro'da toparlanma devam ediyor. Son verilere göre 1 Euro şu sıralar 19.35 TL seviyesinde seyrediyor.

Euro Dolar paritesi ise 1.0378 seviyesine yükseldi. İngiliz Sterlini ise şu sıralar 22 lira 38 kuruş seviyesinden işlem görüyor. 

Finans7.com | Ankara

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com döviz, emtia, borsa, hisse ve kripto paralar ile diğer yatırım araçları için herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç