Fed Öncesi Altın ve Bitcoin'de Kayıp Büyük
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed Öncesi Altın ve Bitcoin'de Kayıp Büyük

Son dakika haberi: Altın fiyatları ile Bitcoin'de bu hafta kayıplar büyük oldu. Fed'in faiz kararına saatler kala düşüş devam ediyor.

Kripto Paralar 3 Mayıs 2022 22:09 0
Fed Öncesi Altın ve Bitcoin'de Kayıp Büyük

Altın ve kripto paralarda kayıp büyük: Fed kararı bekleniyor. 

Altın ve kripto para piyasasında son günlerde kayıp büyük kayıp yaşandı. Gelen son verilere göre altın fiyatlarında 40 liradan fazla kayıp yaşanırken Bitcoin'de son günlerde 3 bin dolardan fazla kayıp meydana geldi. Fed faiz kararına saatler kala yaşanan sert düşüşler sonrası vatandaşlar Fed'in faiz kararını ne zaman açıklayacağını, faiz kararının altın ve kripto paralara nasıl yansıyacağını araştırmaya başladı. 

 

ALTIN FİYATLARINDA 30 LİRALIK KAYIP 

Altın piyasalarında son günlerde hareketlilik başladı. Fed faiz kararına günler kala altın fiyatlarında gerileme meydana geldi. Geçen hafta 930 lira seviyesinde olan gram altın şu sıralar 890 lira seviyesinden işlem görüyor. Gelen son verilere göre gram altın grafiğinde değişim şu şekilde:

BİTCOİN'DE DÜŞÜŞ

Bitcoin fiyatında ise sert düşüşler yaşanmaya devam ediyor. Gelen son verilere göre Bitcoin son 2 haftada 3 bin dolardan fazla değer kaybederek son dönemlerin en düşük seviyesine kadar geriledi. Gelen son verilere Bitcoin fiyatı 37 bin 656 dolar seviyesine kadar geriledi. Bitcoin fiyatlarında yaiamam düşüşün grafiği şu şekilde:

ETHEREUM SERT DÜŞTÜ

Ethereum fiyatında da Bitcoin ile paralel olarak düşüş yaşanıyor. Gelen son bilgilere göre 1 Ethereum fiyatı 2 bin 783 dolar seviyesine kadar geriledi. 

 

Bu kripto paraların yanı sıra XRP fiyatında 0.60 dolar seviyeleri görülüyor. 

 

SOL fiyatında da diğer kripto varlıklarda olduğu gibi düşüş meydana geldi. Gelen son verilere göre 1 SOL fiyatı 85 dolar seviyesinde seyrediyor. 

 

FED AÇIKLAMA YAPACAK

Fed faiz kararı için geri sayımda sona gelindi. Gelen son bilgilere göre Fed , 4 Mayıs 2022 günü saat 21.00'da faiz kararını kamuoyuna açıklayacak.

 

FED SONRASI ALTIN VE BİTCOİN NE OLUR?

Fed'in faiz kararından sonra altın ile kripto varlıklarda artış beklendiği açıklandı. Fed'in faiz kararının ve sıkılaştırma adımlarının bu değerleri baskıladığının belirtildiği açıklamada, olası yüksek faiz arttırımında altın ile kripto varlıklarda düşüş olacağı , ancak düşüşün uzun soluklu olmayacağına yer verildi. 

Sizin yorumunuz nedir? Fed kararı sonrası altın ve bitcoin yükselir mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

 

Haberde yer alan bilgiler Finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç