Fed Faizleri Kaça Kadar Çıkaracak? Tahmin Yükseldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed Faizleri Kaça Kadar Çıkaracak? Tahmin Yükseldi

Son dakika haberi: ABD Hazine eski Bakanı yaptığı son dakika açıklamasında Fed faiz kararı beklentisini paylaştı.

Ekonomi 5 Kasım 2022 00:50 0
Fed Faizleri Kaça Kadar Çıkaracak? Tahmin Yükseldi

Son dakika haberi: Fed daha da şahinleşebilir.

ABD Hazine eski Bakanı Lawrence Summers bir son dakika açıklamasında bulundu ve faizlerin daha da arttırılacağını söyledi. 

ABD eski Hazine Bakanı ve Amerika'nın önde gelen ekonomistleri arasında olan Summers, bir değerlendirme yaptı ve Fed 'in fiazleri nereye kadar çıkarabileceği konusunda değerlendirme yaptı. Bloomberg'de yayına katılan ve geçen gün açıklanan faiz kararından sonra değerlendirmede bulunan Summers, Fed'in enflasyonla mücadele için faizleri beklenenin üzerine yükselteceğini söyledi. 

Birçok kurum Fed'in faizleri yüzde 5 seviyesine çekebileceğine yer verilirken Summers yaptığı açıklamada faizlerin yüzde 6 'ya kadar çıkarılmasını beklediğini söyledi ve yaptığı değerlendirmede, "Bu benim beklediğim bir şey değil ama Fed faizi yüzde 6 ya da daha üstü bir seviyeye çıkarırsa şaşırmam" dedi.

Son toplantıda Fed, politika faizini 4'üncü defa 75 baz puan arttırdı. Bu oranda bir faiz artırımının gelmesinin ardından açıklama yapan Fed Başkanı Jerome Powell, yüksek gelen enflasyonun daha da aşağı çekilmesi için ellerinden gelen tüm hamleleri yapacaklarını ve bir süre daha sıkı para politikasının devam edeceğini söyledi. Powell yaptığı açıklamada, “Son toplantımızdan bu yana gelen veriler, nihai faiz oranlarının önceden beklenenden daha yüksek olabileceğini gösterdi” değerlendirmesinde bulundu.

Powell açıklamasının devamında sıkılaşma adımlarının sona ermediğini ve devam edeceğini söyledi Powell açıklamasında, “Yeterince kısıtlayıcı olduğunu düşündüğümüz faiz oranlarına ulaşmadan önce daha gidecek yolumuz olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Faiz artırımlarının sona ermeyeceğini, bunun için çok erken olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Powell, “Bir sonraki toplantıda veya ondan sonraki toplantıda” dedi.

Finans7.com   | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç