Fed Faizi Öncesi Son Altın, Dolar ve Gümüş Yorumları Yayımlandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed Faizi Öncesi Son Altın, Dolar ve Gümüş Yorumları Yayımlandı

Son dakika haberi: Piyasa ve Altın Uzmanı İslam Memiş, Fed faiz kararına saatler kala son yorumlarını paylaştı.

Altın 4 Mayıs 2022 16:28 0
Fed Faizi Öncesi Son Altın, Dolar ve Gümüş Yorumları Yayımlandı

Fed kararı öncesi son altın thamini yayımlandı. İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında altın alacaklara, altın alma planı olanlara seslendi. Fed'in para politikasını belirleyen Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı bugün yapılacak ve 50 baz puanlık faiz artışının görüşüleceğini aktaran Memiş, gram altın, gümüş ve döviz kuru hakkında dikkatr çeken bir açıklama ve tahminde bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, önemli uyarılarda bulundu. 

Ramazan Bayramı nedeniyle ülkemizde piyasalar kapalı ancak dünyada piyasalar işlem yapıyor. Cuma günü 900 lira seviyesinden haftayı kapatan gram altın , geçen süreçte 890 liraya kadar geriledi. “Siz bayramı bayram tadında geçirin, rahat olun. Küresel piyasalarda neler olacağını Mayıs’ta göreceğiz.” diyerek bir açıklama yapan İslam Memiş, her şeyin hazırlandığını, aşağıda yer kalmadığını ve yukarısı için hazırlıklar olduğunu söyledi ve altın fiyatlarının yukarı yönlü hareket edeceği sinyalini verdi.

“Altın ve gümüş için değer kaybetti diye üzülenler olmuş. 880 lira desteği aşağı yönlü kırılamadı. Kırılsa bile geçerli olan bant aralığı 850-900 lira." diyerek sözlerine başlayan İslam Memiş, gümüş fiyatında desteğin 10.70 TL olduğunu söyledi. Memiş açıklamasında , makas aralığı ile ilgili "Soru şu; makas aralığından dolayı sana ucuz altın veya gümüş vereceklerini mi sanıyorsun?" sorusunu sordu. 

"Alan aldı. Siz bayramı bayram tadında geçirin, rahat olun. Küresel piyasalarda neler olacağını Mayıs’ta göreceğiz. Mayıs-Haziran bekleme ayımız. Temmuz’a kadar piyasaya değil, işimize bakarız." diyerek sözlerini sürdüren İslam Memiş, küresel finans sisteminde Fed öncesi her şeyin ayarlandığını söyledi ve “Biz faiz artırdıkça, enflasyon ile mücadelemiz sürdükçe size bu piyasada ekmek yok” mesajının verildiğini söyledi.

"Makas aralıklarını, FX piyasasının iptal olmasını bir kez daha düşünün" diyerek sözlerini sürdüren İslam Memiş, altın ile diğer emtialar hakkındaki yorumlarını, "Her şey hazırlandı. Aşağıda yer yok. Yukarısı için hazırlık var. Dolar karşısında en çok değer kaybeden neydi? Euro, Sterlin, Altın ve Gümüş. Aşırı değer kaybedene parite ile işlem yapılırsa kazanç verir.” şeklinde tamamladı.

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 889 lira seviyesinden işlem görüyor. Ons altın ise 1869 dolar. Dolar kuru ise bir miktar düşüşle 14.79 TL seviyesine geriledi. Bitcoin'de ise fiyat 39 bin 65 dolar oldu. Ethereum fiyatında da Bitcoin ile paralel şekilde yükseliş görüldü ve 1 ETH fiyatı 2 bin 867 dolar seviyesine kadar yükseldi. 

Fed faiz kararı bu akşam saat 21.00'da açıklanacak. Finans7.com mobil uygulamasını indirerek bildirimle haberdar olabilirsiniz.

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Bilgiler uzman  ismin kendi görüşleridir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi yatırım danışmanları ve uzmanları tarafından sunulan bir hizmettir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç