Fed Faiz Tarihi ve Beklenti Açıklandı: 50, 75, 100 Baz Puanlık Faiz Artırımı Gelirse Dolar, Altın, Borsa Bitcoin Ne Olur?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed Faiz Tarihi ve Beklenti Açıklandı: 50, 75, 100 Baz Puanlık Faiz Artırımı Gelirse Dolar, Altın, Borsa Bitcoin Ne Olur?

ABD Merkez Bankası faiz beklentisi açıklandı. İşte Bloomberg faiz beklentisi ve değerlendirme.

Ekonomi 16 Eylül 2022 17:19 0
Fed Faiz Tarihi ve Beklenti Açıklandı: 50, 75, 100 Baz Puanlık Faiz Artırımı Gelirse Dolar, Altın, Borsa Bitcoin Ne Olur?

Fed faiz beklentisi belli oldu.

21 Eylül 2022 Çarşamba günü Amerika Merkez Bankası faiz kararı için toplantı yapacak Toplantıya kısa süre kala en merak edilen konu faizlerin 50 mi 75 mi yoksa 100 puanlık jumbo artırım şeklinde mi olacağı konusu oldu. Konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bloomberg'in yaptığı ankete göre Fed'in sene sonuna kadar faizleri yüzde 4 seviyesine kadar çıkacağı bekleniyor. 

Ankete göre Fed, son 3 toplantıda olduğu gibi yine 75 baz puanlık faiz artırımına gidecek. Bu şekilde bir karar olması durumunda şimdi yüzde 2.25-2,50 seviyesinde olan faizler yüzde 3 ila 3.25 seviyesine çıkacak.  Bu toplantıdan sonra Kasım ve Aralık aylarında da toplantı yapacak. Bu iki toplantıda beklenti 50 baz puan. 

45 ekonomistin katılımı ile geçen gün yapılan anketin detaylarına baktığımızda 75 baz puan beklentisinin ağırlıkta olduğu görüldü.

“Ağustos ayı enflasyon verisinin Fed’in sorumluluklarına daha fazla aciliyet yüklemesiyle reel enflasyon rakamları aşağı gelene dek Fed’in faiz artışlarına devam etmesini bekliyoruz” diyerek bir açıklama yapanNomura Securities Kıdemli ABD Ekonomisti Robert Dent, açıklamasını şu şekidle sürdürdü:

“Enflasyon ne kadar yüksek kalırsa ücret fiyat sarmalıyla ilgili veya enflasyon beklentilerinin çıpasız hale geleceğine dair endişeler de o kadar artacaktır”

FAİZ KARARI SAAT KAÇTA?

Fed faiz kararı 21 Eylül 2022 tarihinde , saat 21.00'da kamuoyuna açıklanacak.

50-75-100 BAZ PUAN ARTIRIMDA NE OLUR?

Piyasalar şu anda 75 baz puanı fiyatlıyor. Bu nedenle 50 baz puanlık bir faiz artırımı olursa baskı azalır ve dolarda gevşeme, altın borsa ve kripto paralarda baskı az da olsa kalkar. 75 baz puan faiz artırımı durumunda piyasalarda şimdi devam eden seyir sürer. 100 baz puanlık jumbo faiz artırımında ise dolar daha da güçlenir ve altın, borsa ile kriptolar üzerinde baskı oldukça artar.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finan7 altın, borsa, döviz kripto paralar ve emtia fiyatları konusunda yatırım tavsiyesi vermez. Sadece bilgilendirir.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç