FED Faiz Kararı Toplantısı İçin Geri Sayım! Haziran Ayı FED Faiz Kararı Ne Olur?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

FED Faiz Kararı Toplantısı İçin Geri Sayım! Haziran Ayı FED Faiz Kararı Ne Olur?

Haziran ayı FED faiz kararı toplantısı için geri sayım başladı!

Ekonomi 11 Haz 2022 19:57 0
FED Faiz Kararı Toplantısı İçin Geri Sayım! Haziran Ayı FED Faiz Kararı Ne Olur?

Haziran ayı FED faiz kararı toplantısı için geri sayım başladı! Son olarak 3-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen FED faiz toplantısının ardından Haziran ayında gerçekleştirilecek FED toplantısının ne zaman yapılacağı araştırılmaya başladı.Peki, FED toplantısı ne zaman? FED faizi yükseltecek mi? İşte FED faiz kararı açıklama tarihi 2022... 

Dünya genelinde artan enflasyon oranları merkez bankalarını harekete geçirdi. Para politikalarında sıkışma sürecine giren merkez bankaları, agresif faiz artırım kararları ile piyasaları etkilemeyi sürdürüyor.

FED TOPLANTISI NE ZAMAN?

FED faiz toplantısı 14 – 15 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. FED faiz kararı 15 Haziran saat 21:00 itibari ile açıklanması bekleniyor.

FED FAİZ KARARI NE OLUR?

Piyasaların beklentisi Fed’in gelecek hafta ve Temmuz’da gerçekleştireceği öngörülen 50 baz puan faiz artırımlarının ardından para politikasını sıkılaştırma adımlarını sürdüreceği yönünde. Dün Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) önümüzdeki ay 2011’den bu yana ilk kez faiz artırımına gideceğini açıklamasının ardından hisse piyasaları gerilemişti. Merkez bankası ayrıca Eylül’de de faiz artırımına gidecek. Eylül’de daha büyük bir faiz artırımı yapılması ise ihtimal dahilinde.

FED TOPLANTI TARİHLERİ 2022

2022 Haziran FED toplantı tarihi 14–15 Haziran

2022 Temmuz FED toplantı tarihi 26–27 Temmuz

2022 Eylül FED toplantı tarihi 20–21 Eylül

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç