Fed Faiz Kararı Sonrası Dolar ve Altın Fiyatları Kaç TL?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed Faiz Kararı Sonrası Dolar ve Altın Fiyatları Kaç TL?

Son dakika haberi: Fed faiz kararından sonra dolar kuru ile altında hızlı fiyat değişimleri başladı. İşte fiyatlarda son durum.

Döviz 27 Tem 2022 21:13 0
Fed Faiz Kararı Sonrası Dolar ve Altın Fiyatları Kaç TL?

Son dakika haberi: Fed Faiz Kararı Sonrası Dolar Kuru.

ABD Merkez Bankası beklenen faiz kararını açıkladı. Fed faiz kararından sonra en merak edilen konu döviz kuru konusu oldu. 

ABD Merkez Bankası faizleri 75 baz puan arttırdı. 

YÜKSEK ENFLASYON FAİZ ORANLARINI YUKARI ÇEKMEYE DEVAM EDİYOR

ABD'de yükselen enflasyon ile mücadele için art arda faiz artırımları geldi. Mart ayından bu yana başlayan faiz artırımları, enflasyonda beklentilerin aşılması ile birlikte daha da artmaya başladı. Fed, son dönemlerde ilk dönemlerden daha da şahinleşti ve 75 baz puan faiz artırımlarına gitmeye başladı. 

FAİZ İNDİRİMLERİ İÇİN TARİH VERİLDİ

Bank Of Amerika tarafından yapılan son açıklamada Fed'in Eylül 2023 tarihinden itibaren faiz indirimlerine başlamasının beklendiğine yer verildi. 

DOLAR KURU NE KADAR?

Dolar kuru Fed faiz kararı öncesi 2022 yılının rekorunu kırarak 17 lira 92 kuruşa kadar çıkmıştı. Faiz kararından sonra hareketlenen dolar kuru 17 lira 89 TL seviyesinde seyretmeye, yatay seyrini sürdürmeye başladı. 

ALTIN NE KADAR?

Fed faiz kararı öncesi altının ons fiyatı 1722 dolar seviyesinde, gram altın ise 991 TL seviyesindeydi. Faiz kararından sonra da bu fiyatlar değişmedi ve ons fiyatı 1722 dolar seviyesinde , gram altın ise 991 lira seviyesinde seyretmeye başladı. 

EN AZ FAİZ KARARI KADAR ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Fed faiz kararından sonra Merkez Bankası Başkanı Powell kameralar saat 21.30'da kameralar karşısına geçecek ve gelecek aylardaki faiz kararına dair bilgiler verecek. Şahin bir görüntü göstermesi durumunda dolar daha da güçlenecek. Daha güvercin bir açıklama durumunda piyasaların üzerindeki baskı azalacak.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler, veriler altin . in'den alınmış olup finans7.com yatırı mtavsiyesi içermemektedir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç