Fed faiz kararı öncesi kritik değerlendirme: Faiz ne olacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed faiz kararı öncesi kritik değerlendirme: Faiz ne olacak?

Fed faiz kararı hakkında son dakika açıklaması geldi. Goldman Sachs yaptığı açıklamada faiz konusunda agresif olunmayacağına yer verildi.

Finans Magazin 9 Mayıs 2023 09:42 0
Fed faiz kararı öncesi kritik değerlendirme: Faiz ne olacak?

Goldman Sachs'tan Fed faiz kararı hakkında son dakika açıklaması geldi: Açıklamada Fed'in bu sene faiz indirimi konusunda piyasanın öngördüğü kadar agresif olmayacağını söyledi.

Amerika merkezli dev finans kuruluşu Goldman Sachs'ın stratejistleri, Fed'in bu sene faiz oranlarını düşürmede piyasaların tahmin ettiğinden daha az agresif olacağını söyledi ve bu konuda Barclays'a katıldı.

Amerikan Merkez Bankası Fed toplantı tarihlerini referans olan swap sözleşmeleri şimdi sene sonuna kadar mevcut faiz oranından yaklaşık 70 baz puan daha az bir politika faizi üzerinden fiyatlanıyor.

Şirketin stratejistlerinden Praveen Korapaty'nin liderliğindeki Goldman stratejistleri gelecek 6 ayda Fed'in izleyeceği rotanın faizi sabit tutma yönünde olacağını söyledi. 

BARCLAYS NE DEDİ?

Geçtiğimiz hafta Barclays bir açıklama yaptı. Şirketin stratejistleri, Fed'in sert faiz indirimlerinden bu sene uzak duracağını söyledi ve yatırımcılarına Ağustos 2023 vadeli faiz kontratlarında kısa pozisyon tavsiye etmişlerdi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç