Fed Faiz Kararı Öncesi Dolar ve Borsa Tahmini Geldi: Yükselecek mi Düşecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed Faiz Kararı Öncesi Dolar ve Borsa Tahmini Geldi: Yükselecek mi Düşecek mi?

Yeni haftaya başlarken dolar kuru için bir son dakika açıklaması geldi. Hatice Kolçak yaptığı son dakika açıklamasında Fed faiz kararı öncesi tahminini yayınladı.

Döviz 12 Haz 2022 22:33 0
Fed Faiz Kararı Öncesi Dolar ve Borsa Tahmini Geldi: Yükselecek mi Düşecek mi?

Yeni haftada dolar yükselecek mi düşecek mi?

Ünlü Ekonomist Hatice Koılçak bir son dakika açıklamasında bulundu. Youtube kanalı üzerinden açıklama yapan Kolçak, Fed'in bu haftaki faiz kararı öncesi dikkat çeken açıklamalar yaptı.

"ÇOK ÖNEMLİ BİR HAFTA" diyen Kolçak, Fed'in bu hafta faizi açıklanacağını söyledi ve şu ifadeleri kullandı.

"Cuma biliyorsunuz ABD'de enflasyon açıklandı ve faiz arttırmalara rağmen enflasyon düşmedi. Bu nedenle Amerika borsasında ciddi düşüş görüldü. Kripto varlıkları da etkiledi. Tüm dünya piyasalarını etkiledi. Bitcoin baya aşağı kırdı. Ethereum baya bir satış yedi. Tüm piyasaların hayatı Fed'in kararına bağlı. Çarşamba günü akşam 21.'de toplantı. Fed kararını açıklayacak ve Powell konuşma yapacak. Powell'in konuşma tonu ve mesajları çok önemli olacak. Şahin mesajlar mı güvercin mesajlar mı verecek? 

Fed bu enflasyonu düşürmek için daha fazla faiz artışı yapabilir mi? Beklenti şimdi 50 baz puan. Eğer 50 gelirse beklenti dahilinde bir faiz artışı gelmiş olacak. 25 baz puan gelirse güvercin hareketi gelecek. 75 baz puan faiz artışı ise FEd'in agresifleşeceğini gösterecek.

EĞER FAİZ KARARI FAZLA GELİRSE

Eğer faiz kararı beklentiden fazla olursa Dolar değer kazanacak. 

BORSA

Fed fazla faiz arttırırsa borsada ciddi bir satış dalgası beklenir.

KRİPTOLAR

Eğer faiz fazla olursa kripto paralarda da ciddi bir düşüş olabilir. 

FED AGRESİFLEŞİRSE

Fed agresifleşirse borsayı gözden çıkaracaklar ve doları güçlendirecekler. Bu bizim için çok kötü olur. Dolar daha da yükselir. 

Eğer Fed daha güvercin olursa , 25 faiz arttırırsa bu bizim için iy iolacak ama enflasyon dfurmayacak. Bu nedenle seçenekler çok kritik.

Çarşambaya kadar piyasalar dalgalı seyredecek. Çarşamba günü verileri görmeden piyasalar yoluna devam etmeyecek. Yani Fed'in neyi gözden çıkaracağını bilmiyoruz.

Benim görüşüm: Kolay kolay bu enflasyonu düşüremeyeceğini gördük. Demekki ya borsayı gözden çıkaracak, ya da bu şekilde faiz artışı devam ederse enflasyon yükselmeye devam edecek. Cuma gelen yüksek enflasyon sonrası ABD 2 yıllık tahvilleri sert yükseldi. 10 yıllık tahviller de arttı. 2 yıllık tahvil , 10 yıllık tahvilleri yakaladı. 2 yıllıkalrın bu kadar yükselmesi , yüksek bir enflasyon ve devamında resesyon fiyatlaması oluyor Amerika'da.Amerika'da ne olacaksa tüm dünya , hepimiz etkileneceğiz.

ÇOK GÜÇLÜ BİR DOLAR GÖRECEĞİZ

Yüksek faiz artışı gelirse çok güçlü bir dolar göreceğiz. Doları tutmaya çalışıyoruz ama olmuyor. Doların da bu hafta içinde çok aşağılarda bir şey beklemiyorum. Dolarda sıkı bir duruş ve yukarı yönlü olduğu için riskler , hararetli bir duruş bekliyorum.

Enflasyonun ben kolay kolay düşeceğine inanmıyorum Amerika'da da dünyada da. Rusya ve Ukrayna ile birlikte yaşanan kriz daha da büyüyor. Tedarikte, arzda sıkıntılar yaşanıyor. Şimdi Çin çıktı ABD Tayvan'a yardım ederse biz gireriz diyor. Öte yandna Çin'de vakalaırn artması nedeniyle yeni kısıtlamalar geldi. 

Çin aslında dünya düzeninin oturmaması için elinden geleni yapıyor. ABD'de bunu körüklüyor. Danışıklı dövüş gibi. Bu da hepimize enflasyon ve devamında da hiperenflasyon olarak yansıyacak. Fiyat artışları devam edecek. Bunun bozulması için Fed'in agresifleşmesi, dünyadaki problemlerin düzelmesi gerekiyor."

İŞTE O AÇIKLAMANIN TAMAMI:

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç