Fed faiz kararı öncesi beklentiler açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed faiz kararı öncesi beklentiler açıklandı

Son dakika açıklaması geldi. Fed üyelerinden faiz kararı hakkında açıklama geldi ve kritik değerlendirmeye yer verildi.

Ekonomi 19 Ocak 2023 21:17 0
Fed faiz kararı öncesi beklentiler açıklandı

Son dakika: Fed faiz kararı öncesi beklentiler açıklanmaya devam ediyor.

Boston Fed Başkanı Collins yaptığı son dakika açıklamasında enflasyonda gerileme ile birlikte yavaşlamanın başlaması gerektiğini söyledi ve "Artık faizler kısıtlayıcı alanda ve şu anki göstergelere bakılırsa zirveye yaklaşmış olabilir. Bu nedenle sıkılaşmanın daha yavaş biçimde gerçekleşmesinin uygun olacağını düşünüyorum. Daha ölçülü düzenlemeler, para politikası riskleriyle mücadeleyi de kolaylaştıracaktır" ifadelerini kullandı.

Collins yaptığı açıklamada 4 toplantı üst üste gelen 75 baz puanlık faiz artırımına gittiklerini, son olarak 50 baz puanlık faiz artırımı olduğunu söyledi. Diğer Fed üyeleir yaptıkları açıklamada faizlerin yüzde 5.1 seviyesine yükseltilmesini ve bu seviyede 2023 yılı boyunca kalması gerektiğini söyledi. 

Bu sene Fed'in verdiği faiz kararlarında oy hakkı olmayan Collins, faizlerle ilgili diğer Fed üyelerinin görüşlerini desteklediğini söyledi ve “Daha fazla faiz artışı bekliyorum. Muhtemelen yüzde 5’in biraz üzerinde olur ve bir süre bu seviyede kalır” değerlendirmesinde bulundu.

FED FAİZ KARARI 1 ŞUBAT'TA : İŞTE BEKLENTİ

Fed'in faiz kararı 1 Şubat tarihinde gelecek. 31 Ocak ve 1 Şubat 2023 tarihinde yapılacak faiz toplantısından sonra 1 Şubat'ta saat 22.30'da karar açıklanacak. Faiz kararı beklentisi ise 25 baz puan olarak belirtildi. Collins açıklamasında enflasyonun büyük bir durgunluğa yol açmadan düşürüleceğini , bu konuda iyimser olduğunu söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç