Fed faiz kararı için verileri bekliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed faiz kararı için verileri bekliyor

Fed üyelerinden faiz indirimi hakkında açıklama geldi. Gelen açıklamada faiz kararına dair son bilgilere yer verildi.

Ekonomi 25 Haz 2024 0
Fed faiz kararı için verileri bekliyor

Fed üyesinden faiz hakkında açıklama.

Yüksek enflasyon sonrası faiz adımını atan ve tarihin en yüksek seviyesine kadar faizleri çıkaran Fed, son dönemlerde enflasyona ilişkin verilerin olumlu gelmemesi sonrası faiz indirimini daha sonraya ertelediğini duyururken şimdi bir açıklama daha geldi.

Faizlerin yükske kalması piyasada baskıya neden olurken tüm piyasalarda ekonomistler, faiz indirimlerinin ne zaman geleceğini araştırmaya başladı. Konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lisa Cook yaptığı son açıklamada enflasyon rakamlarının düşüşü konusunda kaydadeğer ilerleme sağlanıncaya kadar faizlerin yüksek seviyede kalacağını, faiz indiriminin enflasyon rakamlarında önemli ilerleme sağlanınca uygun olacağını bildirdi.

New York Ekonmi Kulübü’ne gelen ve burada düzenlenen programda konuşan Cook, yaptığı konuşmada ekonominin beklendiği gibi performans göstermesi durumunda faiz indiriminin devreye alınacağını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

“Şu anki politikamız, ekonomide herhangi bir değişime karşı uygun biçimde ayarlandı. Enflasyonda kaydedeğer ilerleme ve istihdam piyasasında soğuma olursa ekonominin sağlıklı biçimde dengelenmesi açısında faiz indirimi bir noktada uygun olacaktır”

İndirim ne zaman gelecek?

Faiz indiriminin ne zaman geleceği konusuna da değinen Cook, indirimin zamanlamasının verilere bağlı olduğunu söyledi. Enflasyon ile istihdam hedeflerinde risklerin dengelendiğini söyleyen Cook, fiyat baskılarının gelecek sene daha da güçlü şekilde azalacağını söyledi.

Faiz indiriminin gelmesi ile altın ve kripto paralar ile borsaların üzerindeki baskının kalkması bekleniyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç