Fed faiz kararı için son dakika açıklaması: Yüksek faiz devam etmeli
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed faiz kararı için son dakika açıklaması: Yüksek faiz devam etmeli

Son dakika haberi: Fed'den faiz artırımı hakkında yeni açıklama. Açıklamada temkinli olunması gerektiğine yer verildi.

Ekonomi 6 Mart 2023 09:55 0
Fed faiz kararı için son dakika açıklaması: Yüksek faiz devam etmeli

Fed'den temkinli olma çağrısı geldi.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin bir son dakika açıklamasında bulundu. Yüksek gelen enflasyon rakamlarının zamanla aşağı çekilmesi için merkez bankasının faizleri yükseltmeye devam etmesi ve bir müddet faiz oranlarını yüksek seviyelerde tutması gerektiğini söyledi.

Stanford Üniversitesi'nde düzenlenen bir etkinliğe katılan Barkin, enflasyonun zirveyi görmüş olabileceğini söyledi ve "Enflasyon muhtemelen zirveyi geçmiş durumda. Ancak hedefe dönmenin zaman alacağını düşünüyorum ve sonuç olarak hala yapacak işlerimiz olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Bu sene faiz toplantılarında oy hakkı olmayan üyelerden olan Barkin yaptığı açıklamada, "Daha sığ bir oranda faiz artışı yolunun güzelliği, yanılıyorsanız o kadar da çok yanlış yapmış olmasınız" ifadelerini kullanan Barkin, istihdam ve tüketimin bu yıl ilk okumalarda güçlü kaldığını işaret etti. Ocak ayında %3,4 olan işsizlik oranının 54 yılın en düşük seviyesinde olduğuna dikkat çeken Barkin, “İşgücü piyasası hala oldukça sıkı. Fiyatları son 30 yılın istikrarına döndürmek muhtemelen çok daha fazla zaman ve çaba gerektirecek" değerlendirmesinde bulundu.

FEd'in enflasyon rakamları hedefinin yüzde 3'e yükseltmesi önerisine karşı çıklan Barkin, bunun için bir neden olmadığını söyledi. Basın mensuplarının 22 Mart faiz kararının ne olacağına ilişkin gelen soruya ise Barkin herhangi bir cevap vermedi. Barkin bu soruya verdiği cevapta temkinli ve dşünerek hareket edilmesi gerektiğini söyleyerek, "Daha temkinli bir oranda faiz artırma yolunda olmak, size daha uzun süre hareket etme veya gerekirse daha yükseğe çıkma yeteneği açısından çok daha fazla esneklik sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç