Fed faiz kararı için kritik açıklama geldi: Altın ve Bitcoin yükselişe geçti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed faiz kararı için kritik açıklama geldi: Altın ve Bitcoin yükselişe geçti

Fed'den altın ve kripto paraları yükselten bir son dakika açıklaması geldi. Açıklamada faizin bir süre sabit tutulacağına yer verildi.

Kripto Paralar 9 Ağu 2023 08:17 0
Fed faiz kararı için kritik açıklama geldi: Altın ve Bitcoin yükselişe geçti

Fed'den piyasaları bir nebze olsun rahatlatan açıklama geldi.

Philadelphia Fed Bankası Başkanı Patrick Harker'dan son dakika açıklaması geldi. Harker yaptığı açıklamada Fed'in faiz oranlarındaki artışları ekonomide herhangi bir sürprizin önüne geçerek durdurabileceği, fakat şu aşamada faiz oranlarıın bir süre mevcut yüksek seviyelerde kalması gerekeceğini söyledi.

Harker yaptığı açıklamada Eylül ayına kadar endişe verici bir veri olmaması durumunda sabırlı olabileceklerini ve faiz oranlarını sabit tutabileceklerini söyleyerek, "Bugün ile Eylül ortası arasında herhangi bir endişe verici yeni veri olmazsa, sabırlı olabileceğimiz, oranları sabit tutabileceğimiz ve para politikası önlemlerimizin işini yapmasına izin verebileceğimiz bir noktada olabileceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Faizlerin bir süre mevcut yüksek seviyelerde sabit kalacağını söyledi ve faiz indirimi için bir durum olmadığını söyleyen Harker, "Sabit kalabileceğimiz bir noktada olursak, bir süre orada olmamız gerekecek. Politika faizinde acil bir indirime gidilmesi için olası bir durum öngörmüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

BİTCOİN VE ALTINA YANSIDI

Bu açıklama sonrası Bitcoin ile Ethereum fiyatı hızlı şekilde yükseldi. Bir süredir 29 bin dolarda seyreden Bitcoin fiyatı 30 bin doların üzerine çıktı. Daha sonra bir miktar düşen BTC, şimdi 29 bin 753 dolar seviyesinde. 1830 dolar üzerinde olan Ethereum ise 1857 dolara kadar çıktı. Altının ons fiyatı ise 1824 dolardan 1932 dolara çıktı.

ABD ENFLASYONU AÇIKLANIYOR

Amerika'da bugün enflasyon rakamları açıklanıyor. Saatler 15.30'u gösterdiğinde enflasyon rakamları açıklanacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç