Fed Faiz Kararı İçin Korkutan Açıklama: Dolar, Atlın, Euro, Bitcoin ve Borsa Ne Olur? Yükselir mi Düşer mi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed Faiz Kararı İçin Korkutan Açıklama: Dolar, Atlın, Euro, Bitcoin ve Borsa Ne Olur? Yükselir mi Düşer mi

FED'in faiz kararı hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen son dakika açıklaması ezberleri bozdu.

Döviz 27 Ekim 2022 13:46 0
Fed Faiz Kararı İçin Korkutan Açıklama: Dolar, Atlın, Euro, Bitcoin ve Borsa Ne Olur? Yükselir mi Düşer mi

Son dakika: Fed'in 2 Kasım faiz kararı hakkında flaş açıklama.

Amerikan Merkez Bankası Fed, 1-2 Kasım 2022 tarihlerinde toplanacak ve Kasım ayı fiaz kararını verecek. Son enflasyon rakamının da beklentilerin üzerinde gelmesi ile birlikte Fed'in yine yüksek faiz artırımı yapacağı beklentileri artmıştı. 

Ancak son günlerde resesyon seslerinin daha da yükselmesi ile birlikte Fed'in ultra faiz artırımlarına ara vereceği ve biraz daha güvercin bir politika izleyeceği bildirilmişti. Bu beklentiler sonrası 2 gündür piyasalarda toparlanma görülüyor. Borsa, altın ve kripto paralarda yükseliş görülürken dolar kurunda gevşeme oldu. Bu beklentilerden önce 112 seviyesinde olan dolar endeksi, 110'a geriledi. Euro kuru, borsa, altın ve kirpto paralarda ise yükseliş görüldü.

SELÇUK GEÇER'DEN KRİTİK AÇIKLAMA

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer yaptığı son dakika açıklamasında Fed'in beklenen faiz artırımını değerlendirdi ve 75 baz puanlık faiz artırımı beklediğini söyledi. Bu tabi beklenen bir oran olduğu için piyasalara ciddi bir etkisi olmayacak. Bu zaten fiyatlanmış durumda. Selçuk Geçer açıklamasında faiz kararından sonra Powell'den gelecek açıklamanın çok daha kritik olacağını söyledi.

Geçer yaptığı açıklamada, "Ahanda buraya yazıyorum. FED 75 baz puan faiz arttıracak. Ama piyasa bu faizden etkilenmeyecek. Asıl fırtına Powell konuşurken kopacak... Şahin söylem ortalığı kırıp geçirecek !!!" dedi.

ŞAHİN TONDA AÇIKLAMA GELİRSE DOLAR, ALTIN, KRİPTO PARALAR NE OLUR?

Fed Başkanı Powell'in olası bir şahin açıklaması durumunda dolarda güçlenmenin kaldığı yerden devam etmesi ve dolar dışındaki diğer yatırım araçlarının değer kaybetmesi beklenir.

POWELL NE ZAMAN KONUŞACAK?

Fed Faiz kararı 2 Kasım TSİ 21.00'da gelecek. Powell ise genellikle 21.15 ile 21.30 arasında kameralar karşısına geçerek açıklama yapar. Açıklamadan haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Sorumluluk Reddi Beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com , borsa, kripto para, döviz ve emtialar konusunda herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Sadece bilgilendirir. Yatırım tavsiyesi hizmeti, sadece yatırım danışmanları, yatırım şirketleri, aracı kurumlar ve portföy yönetim şirketleri tarafından verilen bir hizmettir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç