Fed Faiz Kararı Beklentisi Netleşti: Peki Dolar, Altın, Kripto Paralar, Borsa Ne Olur?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed Faiz Kararı Beklentisi Netleşti: Peki Dolar, Altın, Kripto Paralar, Borsa Ne Olur?

Son dakika haberi: Fed'in faiz kararı için beklenti açıklandı. Peki beklentiye göre dolar, altın , Bitcoin, borsa ne olur?

Döviz 31 Ekim 2022 13:12 0
Fed Faiz Kararı Beklentisi Netleşti: Peki Dolar, Altın, Kripto Paralar, Borsa Ne Olur?

Fed faiz tahmini yayınlandı.

1-2 Kasım tarihlerinde yapılacak ABD Merkez Bankaıs faiz toplantısına ilişkin bir değerlendirme geldi. Dünyanın en büyük finans kuruluşlarından olan Morgan Stanley tarafından faiz kararına ilişkin bir değerlendirme geldi. Morgan Stanley Stratejisti Michael Wilson yaptığı açıklamada faiz artırımında sonlara gelindiğini söyledi.

Amerika hisse senedi piyasalarında bu sene düşüşün devam edeceğini söyleyen Wilson, faiz artış döngüsünde sona doğru gelindiğini söyledi. Resesyonb sinyali olarak kabul edilen 10 yıllık ve 3 yılık Amerika tahvil getirilerinde tersine dönüşün, Fed'in artık sonunda faiz artırımlarını durduracağı beklentisini desteklediğini söyledi. Wilson konu ile ilgili yaptığı açıklamada bu hafta yapılacak Fed toplantısının önemli olacağını söyledi. 

"Bu nedenle bu haftaki Fed toplantısı önemli olacak" diyen Wilson, bu hafta politika faizinin 4. defa 75 baz puan artıracağını söyledi. Faiz kararından sonra Fed Başkanı Powell'den gelecek açıklamalar dikkatle takip edilecek. 

GOLDMAN NE BEKLİYOR?

Bir diğer dev finans kuruluşu olan Goldman Sachs'ın analistleri , geçen Cumartesi günü yayınladıkları notta Fed'in faizleri yüzde 5 seviyesine kadar çıkarabileceğini , beklentilerinin bu yönde olduğunu bildirdi. Daha önce 4.75 olan beklentinin artırımının gelecek sene başına kadar yapılacak artırımlarla gerçekleştireceği, Kasım ayında 75, Aralık ayında 50, Şubat ve Mart aylarında ise 25 baz puanlık artırım beklediklerini söyledi.

FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Fed 1-2 Kasım tarihlerinde toplantı yapacak ve faiz kararı 2 Kasım TSİ 21.00'da açıklanacak. Powell'in ise faiz kararından 15 - 30 dakika sonra kameralar karşısına geçmesi bekleniyor.

DOLAR, ALTIN, KRİPTO PARALAR, BiTCOiN BORSA NE OLUR?

Beklenen 75 baz puanlık faiz artırımı için değerlendirmede bulunan ekonomistler, dolar, altın ve kripto paralar ile borsanın çok etkilenmeyeceğini, bunun zaten fiyatlandığını bildirdi. Ancak beklenenden fazla bir faiz artırımı gelirse dolar hariç hepsinin düşeceği, 50 baz puanlık artırımda ise dolar hariç hepsinin yükselişe geçeceği bildirildi. 75 baz puanlık faiz artırımı sonrası Powell'in açıklamaları önemli olacak. Powell açıklamasında şahin tonda konuşursa dolarda güçlenme, diğer araçlarda ise düşüş olur. Daha güvercin açıklama gelmesi durumunda ise dolarda gevşeme olur ve diğerlerinin yükselişe geçmesi beklenir.

Finans7.com | Ankara

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 sadece bilgilendirir. Yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç