Fed Faiz Kararı Açıklaması Ne Zaman? İşte Saati (Faiz Sonucu Artırırsa Dolar, Bitcoin, Altın Ne Olur?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed Faiz Kararı Açıklaması Ne Zaman? İşte Saati (Faiz Sonucu Artırırsa Dolar, Bitcoin, Altın Ne Olur?)

Son dakika haberi: Fed'in faiz kararını açıklayacağı saat açıklandı. Peki faiz artırımı dolar, altın ve kripto paraları nasıl etkiler?

Ekonomi 27 Tem 2022 00:32 0
Fed Faiz Kararı Açıklaması Ne Zaman? İşte Saati (Faiz Sonucu Artırırsa Dolar, Bitcoin, Altın Ne Olur?)

Fed faiz kararı açıklaması ne zaman saat kaçta?

Amerika Merkez Bankası 'nın kritik faiz kararı için geri sayımda son saatlere girildi. Faiz kararının açıklanmasına saatler kala en çok araştırılan konu, faiz kararının saat kaçta açıklanacağı , faiz kararının piyasalara etkisinin ne olacağı konuları oldu. Biz de bu yazımızda faiz kararı hakkında değerlendirmelerde bulunduk.

FAİZ KARARININ AÇIKLANACAĞI SAAT

Öncelikle hiç uzatmadan hemen söyleyelim: Fed faiz kararını 27 Temmuz Çarşamba Türkiye Saati ile 21.00'da açıklayacak. Faiz kararından yarım saat sonra , yani saat 21.30'da ise Fed Başkanı Powell kameralar karşısına geçerek açıklama yapacak. Fed'in faiz kararı çok önemli. Ancak Fed Başkanı'nın faiz kararından sonra yapacağı açıklama da bir o kadar , hatta daha da önemli. Fed Başkanı Powell'in faiz kararından sonra yapacağı açıklama, gelecek ay yapılacak toplantılara ilişkin bilgi verecek. Açıklamada şahin bir tutum sergilenirse durum daha da kötüye gider. Ancak daha güvercin bir açıklama , piyasaları rahatlatacaktır. 

FED 50 BAZ PUAN FAİZ ARTTIRIRSA NE OLUR?

Fed 'in bu ayki faiz artırım beklentisi 75 baz puan. Bazı ekonomistler 100 baz puan faiz artırımı bekliyor. 50 baz puan faiz artırımı bekleyenlerin sayısı oldukça az. Ancak 50 baz puanlık artırım gelirse piyasalarda 75 ve 100 baz puana göre fiyatlama olduğu için dolarda bir miktar zayıflama görülebilir. Kripto paralar ve altında baskı bir miktar hafifler.

75 BAZ PUAN FAİZ ARTIRIMI OLURSA NE OLUR?

Piyasalar 75 baz puana göre fiyatlandı. 75 baz puanlık faiz artırımı durumunda altın ve kripto paralardaki baskıların sürmesi, dolarda ise güçlü duruşun devam etmesi beklenir.

100 BAZ PUAN ARTIRIM OLURSA NE OLUR?

100 baz puanlık faiz artırımı olması durumunda Fed, en şahin tavrını ortaya koymuş olacak. Bu durumda altın ve kriptolarda baskı artacak, parasal sıkılaşma daha da artacağı için dolar daha da güçlenir.

Faiz kararı açıklanınca bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç