Fed faiz indirimlerini ne zaman yapacak? İlk net açıklama geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed faiz indirimlerini ne zaman yapacak? İlk net açıklama geldi

Fed, faiz indirimleri hakkında ilk defa konuştu. İşte beklenen faiz indirimi hakkında gelen son dakika açıklaması ve beklenen tarih.

Ekonomi 18 Ara 2023 0
Fed faiz indirimlerini ne zaman yapacak? İlk net açıklama geldi

Faiz artırımları ile geçen 2023 yılından sonra Fed'den ilk faiz indirimi açıklaması geldi.

Son toplantısında da faiz artırımına gitmeyen Fed, iyileşen enflasyon verilerinden sonra faiz indirimlerine odaklanmaya başladı. Bu konuda ilk açıklama geldi ve açıklama, faiz indirimi belirsizliğini az da olsa dağıttı.

Atlanta Federal Rezerv Başkanı Raphael Bostic yaptığı son dakika açıklamasında enflasyonun beklendiği gibi düşmeye devam etmesi durumunda Amerikan Merkrez Bankası Fed'in 2024 yılının 3. çeyreğinde faiz indirimine başlayabileceğini söyledi.

Yakın bir hamle beklentilerine karşı geri adım atıldığını, fakat gelecek dönemde ivme kazanacak müzakereci bir sürecin ana hatları ile çizildiğini söyleyen Bostic, 2024 yıl sonu enflasyon beklentisini de paylaştı.

Bostic'e göre 2024 yılı sonunda kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksiyle ölçülen enflasyonun yüzde 2.4 seviyesine geleceğini, bunun da Fed'in yüzde 2'lik enflasyon hedefinde karşılık alındığı anlamına geldiğini söyledi.

Bostic bu durumda Fed'in yılın ikinci yarısında çeyrek puanlık iki faiz indirimini garanti etmeye yetecek bir ilerleme olacağını söyledi.

Bostic bir gazeteye yaptığı açıklamasında, bu durumun yakın zamanda gerçekleşeceğini düşünmediğini söyledi ve politika yapıcıların faiz oranından uzaklaşmadan önce enflasyonun düşmeye devam edeceğine dair yeterli verileri toplamak için hala birkaç aya ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Bu açıklamaya bakacak olursak, birkaç ay daha enflasyon verileri düşüş eğilimini sürdürürse Fed, faiz indirimlerini gündemine tam manasıyla alacak.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç