FEd faiz indirimi ne zaman? sorusuna karamsar yanıt
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

FEd faiz indirimi ne zaman? sorusuna karamsar yanıt

Fed Başkanlarından faiz indirimleri hakkında son dakika açıklaması geldi. Açıklama detayları yazımızda.

Ekonomi 3 Haz 2024 0
FEd faiz indirimi ne zaman? sorusuna karamsar yanıt

Minneapolis Fed Başkanı'ndan faiz mesajı geldi.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari bir açıklama yaptı. Kashkari yaptığı açıklamada enflasyon rakamlarının kontrol altına alınmadan önce borçlanma maliyetlerini düşürmenin Amerika refahının temellerini riske atacağını söyleyerek faiz oranlarının uzun süre indirilmemesini ve sabit kalması gerektiğinin altını çizdi.

Bir yayına katılan Kashkari burada enflasyon rakamları ile faiz oranları hakkında değerlendirmede bulundu.

Amerika ekonomisinin oldukça güçlü olduğunu söyleyen Kashkari, "ABD'de ekonomi oldukça güçlü, işgücü piyasası güçlü, enflasyon düşüyor ve pek çok insan ekonominin durumundan derinden mutsuz. Bunun yaşadıkları yüksek enflasyondan kaynaklandığını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Fed'in faiz oranlarının 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5.25 ile 5.5 arasında tutulması beklenirken Temmuz ayında indirim yapılmaması, sonrasında yapılacak Eylül ayında faiz indirimlerinin başlaması bekleniyor.

Fed üyeleri yaptığı açıklamada enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru gideceği konusunda daha net kanıtlar istediklerini, bu kanıtları görmeden faiz indirimlerine başlamayacaklarını söyledi.

Kashkari yaptığı değerlendirmede şu bilgileri paylaştı: "Şu anda en iyi tahminim, enflasyonun gerçekten düşüş yolunda olduğuna bizi öyle ya da böyle ikna edecek daha fazla veri elde edene kadar faiz oranlarını uzun bir süre burada tutmamızdır"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç