Fed faiz indirimi ne zaman? Morgan Stanley kritik değerlendirmeyi açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed faiz indirimi ne zaman? Morgan Stanley kritik değerlendirmeyi açıkladı

Morgan Stanley'den faiz indirimleri hakkında son dakika açıklaması geldi. İşte faiz indirimleri için beklenen tarih.

Ekonomi 21 Ara 2023 0
Fed faiz indirimi ne zaman? Morgan Stanley kritik değerlendirmeyi açıkladı

Morgan Stanley'den faiz indirimi açıklaması.

Amerika Merkez Bankası Fed'in son toplantılarında faizi es geçmesi sonrası faiz indirimi beklentileri oluşmaya başladı. Bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Morgan Stanley, faiz beklentilerini duyurdu.

Değerlendirmeye baktığımızda gelecek birkaç enflasyon raporunun yapışkan olabileceği ve Fed'in faiz oranlarını çoğunluğun beklediğinden daha geç bir tarihte indirmeye başlamayabileceğini bildirdi.

Morgan Stanley'in baş ekonomisti Ellen Zentner konu ile ilgili yayınladığı notta Fed'in yüzde 2'lik enflasyon hedefine döneceğine ve buna göre faiz oranlarını düşürmeye başlayacağına dair açık ve ikna edici kanıtlara sahip olmasının Haziran ayına kadar devam edeceğini düşündüklerini söyledi.

HİSSELER İÇİN KÖTÜ HABER

Bu durumun piyasalara etkisi hakkında değerlendirmede bulunan Zentner, zaten güçlü olan yılı bitirmek üzere bu ay toplanan hisse senetleri için bu durumun kötü haber olabileceğini söyledi. Yatırımcıların Merkez Bankası'nın Mart ayı ile birlikte faiz indirimi yapabileceği, bu ihtimalin giderek daha fazla iyimser olmaya başladığını söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç