Fed faiz beklentisi netleşti: Faiz kararı ne zaman açıklanacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed faiz beklentisi netleşti: Faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Fed Başkanları yaptıkları açıklamalarda 25 baz puanlık faiz artırım beklentilerini paylaşmaya devam ediyor.

Ekonomi 13 Ocak 2023 22:30 0
Fed faiz beklentisi netleşti: Faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Fed'den güvercin açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Amerikan Merkez Bankası'nın 1 Şubat'ta yapacağı faiz toplantısı için son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre toplantıda 50 baz puanlık faiz artırım ihtimalinin gittikçe düştüğü görülüyor.

Eyaletlerin Fed Başkanlarından art arda gelen açıklamalar, yeni faiz artırımının daha düşük olacağını gösteriyor. Önceki gün açıklanan ve 1 yıldan uzun süreden sonra ilk defa aylık bazda eksi gelen enflasyondan sonra bir değerlendirmede bulunan Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, faiz artırımının ufak montajlı olmasından yana olduğunu ifade etti.

CBS'ye bir röportaj veren Bostic, Aralık ayı enflasyon rakamlarının düşük gelmesi ile birlikte faiz artırım hızını yavaşlatma taraftarı olduklarını söyledi ve “Bu veri enflasyonun ılımlılaştığını gösteriyor ve kısıtlayıcı alana daha yavaş ilerlemek için alan sağlıyor” dedi.

31 Ocak ve 1 Şubat'ta yapılacak Fed toplantılarında politika faizi kararı alınacak. 1 Şubat'ta TSİ 22.30'da faiz kararı dünya kamuoyuna duyurulacak. Faiz kararı gelince bildirimle haberdar olmak için TIKLA İNDİR

PİYASLAAR 25'E ODAKLANDI

Fed'in  1 Şubat tarihinde açıklayacağı faiz kararı için 25 baz puanlık beklenti oluşmuş durumda. Piyasalarda da 25 baz puanlık faiz artırımı fiyatlanıyor.

DİĞER FED BAŞKANLARI DA FAİZ ARTIRIMINDA YAVAŞLAMA İSTİYOR

Düşük gelen enflasyon sonrası Fed başkanları art arda yaptıkları açıklamada faiz artırım hızının yavaşlaması gerektiğini söyleyerek 25 baz puanlık faiz artırımı çağrısı yaptı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç