Fed Faiz Arttırırsa Dolar ve Altın Ne Olur? Cevabı Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed Faiz Arttırırsa Dolar ve Altın Ne Olur? Cevabı Geldi

Amerikan Merkez Bankası Fed'in faiz kararına saatler kala bir son dakika açıklaması geldi. Açıklamada faiz kararının dolar ve altına etkisi duyuruldu.

Döviz 15 Haz 2022 11:49 0
Fed Faiz Arttırırsa Dolar ve Altın Ne Olur? Cevabı Geldi

Fed faiz artirirsa ne olur? Dolar altın artar mı azalır mı?

Amerikan Merkez Bankası'nın kritik kararı bugün açıklanıyor. Türkiye saati ile saat 21.00'da Fed beklenen faiz kararını açıklayacak. Fed'in faiz kararını açıklamasına saatler kala en merak edilen konu ise altın ve dolar kurunun bundan nasıl etkileneceği konusu oldu. 

Bu nedenle internet üzerinde en çok araştırılan konu, Fed faiz arttırırsa dolar ne olur , altın ne olur yükselir mi düşer mi? konuları oldu. 

İSLAM MEMİŞ CEVAP VERDİ

Alın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş bir son dakika açıklamasında bulundu. Youtube kanalı üzerinden bir video yayınlayan İslam Memiş, Fed'in beklenen faiz kararı hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Doları konuşuyoruz. Yani doların anavatanı Amerika'yı konuşuyoruz. Fed'in politikaları, doların uluslararası piyasalardaki değer artışlarını ve değer kayıplarını belli eder. Şöyle düşünelim Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, faiz arttırdığı zaman TL'de ciddi anlamda değer artışı oluyor döviz kurları düşüyor. Aynısı orda da oluyor. Amerikan Merkez Bankası Fed faiz arttırdığında dolar dünya genelinde diğer para birimleri karşısında değer kazanıyor. Fed faiz indirdiği zaman dolar diğer para birimleri karşısında değer kaybediyor. 

Faiz arttırımları demek, doların güçlenmesi demek. Doların güçlenmesi demek diğer dövizlerin güçlenmesi demek. Altın gümüş gibi diğer enstrüanların da güçlenmesi demek.  Fed'in faiz indirimleri doları gerilettiği gibi diğer döviz kurlarını ve altın gümüşü geriletir. Fed'in faiz arttırımlarını devam ettirmesi, altın ve gümüş gibi emtiaların ons fiyatlarının gerilemesinde etkili oluyor. 

İşte o açıklamanın tamamı:

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç