Fed, Faiz Artırımalrına Devam Edecek: Kasım Faiz Toplantısı Ne Zaman 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed, Faiz Artırımalrına Devam Edecek: Kasım Faiz Toplantısı Ne Zaman 2022

Fed'den gelen son dakika açıklamaları, faiz artırımlarının devam edeceği yönünde.

Dünya 7 Ekim 2022 10:06 0
Fed, Faiz Artırımalrına Devam Edecek: Kasım Faiz Toplantısı Ne Zaman 2022

Fed faiz artırımlarına devam edecek.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans bir son dakika açıklamasında bulundu. Evans yaptığı açıklamada yüzde 3.7 seviyesidne olan işsizliği arttıracaklarını söyledi. Evans açıklamasının devamında yeni toplantıda faiz artırım oranının 75 baz puan olup olmayacağı sorusuna ise "Bu oran hakkında bir tartışma olacak" şeklinde cevap verdi ve gelecek iki toplantıda 125 baz puanlık faiz artırımı beklentisi olduğunu söyledi.

Politifa faiz oranının, aşırı yüksek enflasyonun aşağı çekilmesi için borçlanma maliyetlerinin artırılması için 2023 bahar dönemine kadar yüzde 45.5 ile 4.75 aralığına kadar getireceklerini söyledi ve faiz artırımında daha gidilecek çok yol olduğunu ifade etti. Evans açıklamasının devamında enflasyonun yüksek olduğuna dikkatleri çekerek, "Enflasyon şu anda yüksek ve bizim para politikasını daha sınırlayıcı bir seviyeye getirmeye ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Enflasyona müdahalede geç kaldıklarını, enflasyonun ne kadar ısrarcı oldukları konusunda geç kalmaları nedeniyle faiz oranlarını 7 seviyesinden 3 ile 3.25 seviyesine getirdiklerini söyleyen Evans, "Güçlü iş gücü piyasasını yavaşlatmaya ve şu anda yüzde 3,7 olan işsizliği yükseltmeye başlayacağız" ifadelerini kullandı.

FED TOPLANTISI

1-2 Kasım 2022 tarihlerinde Fed toplantısı var. 2 Kasım 2022 Saat 21.00'da toplantı sornası karar açıklanacak ve politika faizi kararı dünya kamuoyuna duyurulacak. Bu toplantıda 75 baz puanlık faiz artırım kararı gelir mi sorusuna Evans, Bu oran hakkında bir tartışma olacak dedi ve Kasım ve Aralık toplantılarında toplamda 125 baz puan artırım beklediğini söyledi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç