FED Başkanı Powell'den faiz mesajı: Beklenenden daha yüksek olabilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

FED Başkanı Powell'den faiz mesajı: Beklenenden daha yüksek olabilir

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell faizle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ekonomi 7 Mart 2023 19:16 0
FED Başkanı Powell'den faiz mesajı: Beklenenden daha yüksek olabilir

Son dakika: Fed Başkanı Jerome Powell'dan 'faiz' açıklaması geldi.

ABD Merkez Bankası Başkanı Powell, faiz artışı mesajı verdi ve faizin beklenenden daha yüksek olabileceğini belirtti.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, Powell bu yıl başlayacak güçlü ve sürdürülebilir ekonomik aktivitenin merkez bankası yetkililerini faiz oranlarını artırmaya sevk edebileceğini ve yüksek enflasyonun muhtemelen faiz oranlarını beklediklerinden daha fazla artırmalarına yol açacağını söyledi.

Powell, "Son ekonomik veriler beklenenden daha güçlü geldi, bu da faiz oranlarının nihai seviyesinin önceden tahmin edilenden daha yüksek olabileceğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Powell, Senato Bankacılık Komitesi'nde gerçekleştirdiği konuşmasında, "Son ekonomik veriler beklenenden daha güçlü geldi, bu da faiz oranlarının nihai seviyenin muhtemelen daha önce tahmin edilenden daha yüksek olacağını gösteriyor" dedi.

İstihdam, harcama, fabrika üretimi ve enflasyona ilişkin verilerin, yalnızca birkaç hafta önce görülen yumuşama eğilimlerini kısmen tersine çevirdiğini belirten Powell, "enflasyonun son aylarda ılımlı hale gelmesine rağmen enflasyonu tekrar yüzde 2'ye indirme sürecinde önlerinde daha uzun bir yolu olduğunu ve bu yolun inişli çıkışlı olmasının muhtemel olduğunu" söyledi.

Fed geçtiğimiz yıl faizleri 8 kez yükselterek yüzde 4,5-4,75 seviyesine çıkarmıştı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç