FB, GS, BJK, TS mi? Spor Denince Akla İlk Gelen Kulüp Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

FB, GS, BJK, TS mi? Spor Denince Akla İlk Gelen Kulüp Belli Oldu

Türkiye'de spor denince akıllara gelen ilk kulübün adı belli oldu. İşte kadın ve erkeklerle yapılan araştırmanın sonucu.

Spor 26 Nisan 2022 09:04 9
FB, GS, BJK, TS mi? Spor Denince Akla İlk Gelen Kulüp Belli Oldu

Türkiye'de spor kulübü dediğimizde akıllara gelen ilk takım belli oldu. Bilyoner ve DORinsight isimli araştırma şirketi tarafından bir araştırma yapıldı ve yapılan araştırmanın sonucu kamuoyu ile paylaşıldı.

 

Türkiye tarihinde spor kulüplerinin yaygınlaşması, sporun birçok dalının sevilmeye başlaması 19. yüzyılın başlarına kadar gidiyor. Şimdi en popüler spor dalı futbol olarak öne çıkıyor hem de açık ara farkla. Ancak sporun Türkiye'de yaygınlaşmaya başladığı zamanda güreş, halter ve okşuluk ile binicilik öne çıkıyordu. Günümüzde ise spor denince aklımıza ilk gelen spor dalı futbol oluyor. Daha sonra ise basketbol ve diğer spor dalları geliyor. 

 

Türkiye'de sproa ilgi her geçen gün daha da artıyor. Bunun en büyük nedeni ise artık tüm okulların spor etkinliklerine katılması, okullarda imkanların olması, artan imkanlar ve gençlerin spora olan sevgileri bunda artışın olmasında etkili oluyor. Türkiye'nin ilk çevirim içi bahis sitesi olan Bilyoner ise DORinsight adlı şirket ile ortak bir çalışma başlattı ve başlatılan çalışma kapsamında vatandaşlara spor denilince akla gelen ilk kulübün hangisi olduğu soruldu. Söz konusu anketin sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. 

 

600 KADIN 600 ERKEKLE YAPILDI

Söz konusu araştırma toplamda 600 kadın ve 600 erkekle yapıldı. 1200 kişi ile yapılan bu araştırmada spora ilginin her geçen gün daha da arttığı görülürken sonuçlarda ilk akla gelen spor dalı yüzde 86'lık oran ile futbol oldu. Futboldan sonra akıllara gelen spor dalı yüzde 62 ile basketbol oldu. Üçüncü sırada ise yüzde 51'lik oranı ile Voleybol var. 

 

İzlenme sayılarına da baktığımızda bu durum ortaya çıkmaktadır. Ülkemizde izlenme sırasına göre spor dalları Futbol, Basketbol ve Voleybol olarak öne çıkıyor. Bu 3 daldan sonra en çok söylenen spor dalları ise tenis, masa tenisi, hentbol, buz hokeyi ve snooker oldu. 

TARTIŞMALAR BAŞLADI: İLK AKILLARA GELEN KULÜP HANGİSİ?

Söz konusu araştırmanın tartışmalara neden olan kısmı ise ilk akıllara gelen spor kulübü kısmı oldu. KAtılımcılara spor denilince ilk aklınıza gelen spor kulübü hangisi sorusu soruldu. Bu soruya verilen cevaplarda ilk sırayı Fenerbahçe aldı. Katılımcıların yüzde 32'lik kısmı ilk akıllarına gelen spor kulübünün Fenerbahçe olduğunu söyledi. İkinci sırada ise Fenerbahçe'nin ezeli rakibi Galatasaray var. Sarı kırmızılı takımın oranı ise yüzde 29. Daha sonra Beşiktaş yüzde 22 ile 3'üncü sırada yer aldı. Trabzonspor ise yüzde 3'le 4. sırada.

 

Peki spor denilince sizin aklınıza gelen ilk kulüp hangisi. Aşağıda bulunan yorum kısmından yazabilirsiniz.

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
ŞAMPİYON CİMBOMUM NE İSTERSEN İSTE BENDEN
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Galatasaray
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Galatasaray
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Galatasaray tabi yalan yanlış haber yapmayın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Galatasaray