Fatih Portakal Kulis Bilgisini Aktardı! Emekliye Ne Kadar Zam Yapılacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fatih Portakal Kulis Bilgisini Aktardı! Emekliye Ne Kadar Zam Yapılacak?

Ünlü gazeteci Fatih Portakal aldığı kulis bilgisini paylaştı! İşte emekli maaşlarına yapılacak zam ve detaylar...

Fatih Portakal Kulis Bilgisini Aktardı! Emekliye Ne Kadar Zam Yapılacak?

Emekli maaşına temmuz ayında yapılacak zamda 6 aylık enflasyon oranı etkili olacak. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı hükümetin yapacağı açıklamada. Gazeteci Fatih Portakal, emeklilere seslenerek, zamla ilgili kulisi aktardı. 

Emekliye zam bekleyen milyonlarca vatandaş gözünü temmuz ayına çevirdi. 6 aylık enflasyon rakamları sonrasında SGK ve BAĞ-KUR emekli maaşı artışları netleşecek. En düşük emekli maaşı rakamı da yeniden belirlenecek.

SGK uzmanı açıkladı! Ne zaman emekli olmak daha avantajlı?

Bu kapsamda emekliye zamda en güçlü ipucu Merkez Bankası ve Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) geldi. TÜİK'in verilerine göre, 4 aylık kesinleşen enflasyon ile emekliler yüzde 18,72'lik artışı garantiledi. Mayıs ve haziran enflasyonları sonrası nihai rakamlar netleşecek. Merkez Bankası ise kalan iki ay için tahminde ipuçlarını verdi. Mayıs ayında enflasyonun yüzde 3 ve haziran ayında ise yüzde 2,54 olacağı tahmin edildi. Böylece 6 aylık rakamların yüzde 25,39'da şekillenmesi bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞINA TEMMUZDA NE KADAR ZAM YAPILACAK 2024?

Gazetepencere'de yer alan habere göre, gazeteci Fatih Portakal, emekliye zamda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

7.500 lira emeklileri ikiye böldü! Emeklilikte maaş ve prim dengesi  tartışması: 8.8 milyon kişinin aylığı eşitleniyor - Finans haberlerinin  doğru adresi - Mynet Finans Haber

Fatih Portakal, "Emekliler ne kadar zam alacağınız belli oldu" diyerek yaptığı yorumda, "Yüzde 25 net. Bunu artık bir kenara yazabilirsiniz. Emekliler enflasyon farkından doğan zamları alacaklar. Onu malum biliyorsunuz. O verilen bir şey değil, hak ediyor emekliler. Yani şöyle düşünün 10 bin TL alıyorsanız yüzde 25'i 12 bin 500 TL olarak temmuz ayında bu şekilde maaşınız olacak. Tabii ekstra bir refah geliri beklemeyin. Onun olacağını tahmin etmiyorum" ifadelerini kullandı.

Tüm maaş zammı gelişmelerinden anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 52 Gün Önce
Hakikaten yazık bu emekliye yemeyi içmeyi bırakın bu maaşla nasıl kira ödemesini düşünüyorsunuz hiçbir hesap kitap bilmiyorsunuz yazıklar olsun bu ülkenin vatandaşı olmaktan utanıyorum artık yatınca nasıl uyuyorsunuz
Ziyaretçi 52 Gün Önce
Onuda vermesinler kendilerinin olsun emekliler bitti bitti...