Fatih Portakal Emeklilere Gelecek Zammı Açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fatih Portakal Emeklilere Gelecek Zammı Açıkladı!

Asgari ücrete gelecek zammı nokta atışı bilen Fatih Portakal, şimdi de emekli maaşlarına gelecek zammı açıkladı! İşte haberin detayları...

Emekli Haberleri 30 Ara 2023 0
Fatih Portakal Emeklilere Gelecek Zammı Açıkladı!

Fatih Portakal, yaptığı açıklamasında iktidara seslenerek, “Kusura bakma iktidar emekliler sizden önce benden duyacak" dedi.

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU
İşçi ve işveren tarafının merakla beklediği asgari ücret, geçtiğimiz gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklandı. Işıkhan, yaptığı açıklamasında yeni asgari ücretin 17 bin 2 TL olduğunu açıkladı.

Türkler kaç sene emekli maaşı alıyor? | Türkiye Ekonomisi Haberleri

EMEKLİLERE NE KADAR ZAM YAPILACAK?
Emekliler için gözler 3 Ocak tarihine çevrildi. Çünkü emekliler enflasyon oranına göre zam alacak. 6 aylık enflasyon oranı 3 Ocak tarihinde netlik kazanmış olacak. Emeklilerin ne kadar zam alacağına dair Fatih Portakal önemli açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Portakal, şu ifadeleri kullandı:

"Asgari ücreti 1 ay önceden bildirmiştim. İsabetli bir öngörüde bulunmuşum. Ve bir emekli olarak dün gece, “Bize ne zam yapılır?” diye düşündüm. Alo malo filan derken, bir şeylere ulaştım. Emekliye zam ne olacak? Tek oran mı, kademeli oran mı? En düşük rakam ne olabilir? Kusura bakmayın iktidar, emekliler sizden önce @szctelevizyonu'na haberde benden duyacak. İşinizi yine bozacağım”

Emekli maaşı 7500 TL olanları çiftetelli oynatacak gelişme! Maaşlara okkalı  zam geliyor: İşte yeni maaşınız

7.500 TL EMEKLİ MAAŞI
Emekli maaş zamlarına da değinen portakal, özellikle 7 bin 500 TL maaş alan emeklilerin son durumu hakkında önemli ifadeler kullandı.

“Yüzde 52-53 aralığında oran veriyorum. O da en düşük emekli maaşı 11 bin 200 veya 11 bin 400 arasında değişecek. Yüksek alanlara aynı olamayacak”

Portakal’ın açıklaması sonrasında milyonlarca emekli kademeli zam yapılıp yapılmayacağını merak etmeye başladı. Kademeli zamma göre düşük maaş alan emeklilere yüksek, yüksek maaş alan emeklilere biraz daha düşük zam verilebilir. Bu şekilde düşük maaş alan emeklilerin alım gücünün korunması hedefleniyor.

Tüm emekli gelişmelerinden anında haberdar olmak için; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç