Fatih Portakal Emekli İkramiyelerine Gelecek Zammı Açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fatih Portakal Emekli İkramiyelerine Gelecek Zammı Açıkladı!

Ünlü gazeteci Fatih Portakal emekli ikramiyelerine gelecek olan zam miktarını açıkladı! İşte Fatih Portakal'ın açıklamaları ve detaylar...

Emekli Haberleri 8 Şubat 2024 1
Fatih Portakal Emekli İkramiyelerine Gelecek Zammı Açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan dün sürpriz bir açıklamaya imza attı. Emeklilere bayram ikramiyesi olarak yılda iki defa yapılan ve şu anda 2.000 TL olan ödemeye zam yapılabileceğini söyleyen Bakan Vedat Işıkhan hem heyecan yarattı hem de kulisleri hareketlendirdi. Yapılan bu açıklamayı ünlü gazeteci Fatih Portakal değerlendirdi.

NE KAPARSAK KAR!

Emeklilerin bayram ikramiyelerine dair yorum yapan Fatih Portakal, “Emeklilere bir sürpriz olabilir. Seçim yaklaşıyor. Şunun şurasında yaklaşık 55 günlük sürede ne kaparsak karımıza olacak. İktidar anketlerden çıkan sonuçlara göre ya zam vermeyecek başka ya da zam verecek. Gördüğüm kadarıyla da ilk anketler gelmeye başladı. Bu anketler de iktidarı çok mutlu etmemiş olmalı ki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan sürpriz bir çıkış geldi. Kimse beklemiyordu ve Bakan Işıkhan emekliler için yeni bir çalışma içinde olduklarını, emekli bayram ikramiyelerini yükseltebileceklerini açıkladı.” dedi.

SGK ve Bağ-Kur Emeklilerine Yapılan Zam Sonrası Yeni Emekli Maaşları  Açıklandı - Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ KAÇ TL OLACAK?

Fatih Portakal yapmış olduğu değerlendirmede emeklilerin bayram ikramiyelerine yapılacak olan zamma dair herhangi bir rakam vermedi. Ancak bugün siyasi kulislerde emekli bayram ikramiyesi hareketliliği yaşandı. Seçimde iktidarın kozlarından birisi olması beklenen emekli bayram ikramiyelerine dair farklı bilgiler gündeme gelmeye başladı.

Emeklilere ek bir zam yapılacağı daha önce iddia edilmişti ve bunun seçim zammı olacağı söylenmişti. Bütçe disiplini açısından emekli maaşlarına zam yapmak yerine emeklilerin bayram ikramiyelerinin artırılmasının daha olası olacağı bilgisi paylaşıldı. Bu seçenekte yılda iki defa ödenecek olan bayram ikramiyesi artırılacak ve emekli maaşları aynı kalacak. Hem emeklinin gönlü alınacak hem de bütçe disiplininden taviz verilmemiş olacak. Kulislerde yer alan bu bilgi ile çeşitli rakamlar da konuşulmaya başlandı.

Ne kadar emekli maaşı alacağım? E-Devlet emekli maaşı hesaplama

Emekli bayram ikramiyeleri için esas alınacak rakamın kısa bir süre önce emeklilere tek seferlik verilen ikramiye ödemesi olan 5.000 TL olacağı bildirildi. Bu rakamın 6.000 TL’ye yükseltileceği ve seçimin hemen öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından emeklilere müjde olarak açıklanacağı kulislerde yer aldı. Bu durumda emekli bayram ikramiyelerine 3 kat zam yapılmış olacak.

Tüm emekli gelişmelerinden anında haberdar olmak için; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
Sayin cumhurbaskanim lutven emekli maaslarona seyyanen xam.mujdesi yaparsaniz eminim secim yatirimi olur ve em3klide cok sevinir bu mujdeye biraz vicdan