Fatih Erbakan: İşçi, Memur ve Emekli Maaşlarına Yüzde 150 Zam Yapacağız
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fatih Erbakan: İşçi, Memur ve Emekli Maaşlarına Yüzde 150 Zam Yapacağız

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan yaptığı son dakika açıklamasında maaşlara zam vaadini açıkladı.

Siyaset 18 Eylül 2022 20:34 2
Fatih Erbakan: İşçi, Memur ve Emekli Maaşlarına Yüzde 150 Zam Yapacağız

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yaptığı açıklamada işçilere emekli ve memurlara yüzde 150 maaş zammı yapacaklarını söyeldi.

Yeniden Refah Partisinin Tepekule Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen İzmir İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresine katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, burada yaptığı açıklamada partinin İzmir'de yükselişte olduğunu söyledi ve "İzmir'de bin kişilik bir salonu doldurmak, Şanlıurfa'da 10 bin kişilik bir salonu doldurmakla eş değerdir. İzmir'de 100 üye kaydetmek Elazığ'da bin üye kaydetmekle eş değerdir. Bütün zorluklara rağmen bu sancağı yere düşürmeyen il teşkilatımıza teşekkür ederim. Dört sene önce Yeniden Refah Partisi'ni kurduk. Partimizin kurulmasından 11 ay geçmesine rağmen 17 Kasım 2019 yılında Türk siyasi tarihinin en büyük genel kurulunu düzenledik."  ifadelerini kullandı.

YÜZDE 150 ZAM YAPACAĞIZ

Seçim vaatlerini açıklayan Erbakan, kamu personelleri, emekli ve asgari ücretlilere yüzde 150'lik zam yapacaklarını söyledi ve "Biz milli görüşçüler olarak masa başındakiler ve kasa başındakiler görüşünü bozup milli görüşü iktidara taşıyacağız. Zamsız, borçsuz, vergisiz 150 milyar dolar bulunacak. Aynen 54'üncü hükümette 6 ayda 35 milyar dolar kaynak bulduğumuz gibi. Denk bütçe ve havuz sistemiyle bu ödenen milyarlarca doları faize gitmekten kurtulacağız. Denk bütçe yapmak zorunlu olacak. Hiçbir kamu kurumu gelirinden daha fazla harcama yapamayacak. Kamudaki israf önlenecek. Muazzam bir tasarruf olacak. Bu kaynağı 85 milyona aktaracağız. İlk işimiz işçi, memur, emekliye yüzde 150 maaş zammı yapacağız. Çiftçiye ucuz mazot, ucuz elektrik, mahsullere alım garantisi verilecek." diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"81 ilimize 681 refah projemizle 10 milyon işsize istihdam imkanı oluşturulacak. Küçük esnafın, çiftçinin bankalara olan borçlarının faizinin bir defaya mahsus olmak üzere devlet tarafından ödenmesi sağlanacak. Gençlerimize kaliteli eğitim vaat ediyoruz. Kamuda işe alımlarda mülakatı ortadan kaldıracağız. Dayısı olan değil, hakkı olan hizmet makamına oturacak. Bizim inancımızın temelinde adalet yatar. Paylaşımda, yönetimde, yargıda adaleti tesis edeceğiz. Manevi kalkınma da lazım. Önce ahlak ve maneviyat diyoruz. Türkiye genelinde boşanmalar artıyor. Neredeyse 3 evlilikten biri boşanmayla sonuçlanıyor. Uyuşturucu kullanımı artıyor. LGBT sapkınlığının gece gündüz reklamını yapıyorlar. Gençler arasında deizm ve ateizm gibi felaketler yaygınlaşıyor. Eğitimin ıslah edilmesi gerekir. Nefis terbiyesini esas alacak bir eğitim getirilecek. Medyanın ıslah edilmesi lazım. Batıdan ithal yasaları değiştireceğiz. Ekonomik krizin ıslah edilmesi sağlanacak. Bu ahlaki erozyonda da rol oynuyor. Acil eylem planlarını devreye sokacağız."

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Aydınlık yola yeniden refahla başlayacağım. Necmettin erbakan hocam da 100/ 300 zam yaparak başladı yola
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
sallamaaa ziyaaaaa