FAST anlık ödeme nedir, limiti ne kadar oldu 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

FAST anlık ödeme nedir, limiti ne kadar oldu 2023

Son dakika haberi: FAST işlem limiti değişti. Yapılan son dakika açıklamasında limitin 20 bin TL'ye çıkarıldığına yer verildi.

Bankalar 15 Şubat 2023 11:10 0
FAST anlık ödeme nedir, limiti ne kadar oldu 2023

FAST işlem limiti arttırıldı.

7/24 para transferi yapılabilen uygulama olan Fast adlı uygulamada bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada daha önce 10 bin TL seviyesinde olan günlük toplam limitin yeni düzenleme ile birlikte 20 bin liraya çıkarıldığına yer verildi.

FAST NEDİR?

Fast , geçtiğimiz yıllarda gelen bu yeni uygulama ile EFT derdine son verilmek planlandı. FAST adlı yeni sistemle birlikte artık birine mesai saatleri dışında, hafta sonunda para göndereceğiniz zaman bunu anında yapabileceksiniz. Daha önce mesai saatleri dışında EFT ile para gönderebiliyordunuz. Ancak burda bekleme süresi oluyordu. Diyelim ki Cuma akşamı para gönderdiniz. Gönderdiğiniz para , Pazartesi mesai saatlerinin başlaması ile birlikte onaylanacak ve bu şekilde gönderdiğinzi para karşı heaba geçebiliyordu. Ancak FAST ile birlikte mesai saatlerine bakılmadan istediğiniz saatte para gönderebiliyorsunuz.

2023 YILI İÇİN FAST LİMİTİ 20 BİN TL OLDU

Vatandaşlar, bankanın FAST için verdiği limitin yetersizliğinden şikayetçiydi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından bu konuda beklenen adım geldi. Gelen son dakika açıklamasında FAST adlı uygulama ile para gönderme limiti 10 bin liradan 20 bin liraya çıkarıldı. 2023 yılı içinde  , aynı gün içinde FAST ile gönderebileceğiniz toplam para 20 bin TL'yi aşamayacak. 20 bin TL'yi aşması durumunda devreye EFT girmektedir. EFT'ye takılan paralar ise ancak bir sonrası meai başlangıcı itibarıyla ancak onaylanmaktadır.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç