Faruk Erdem en düşük emekli maaşı için net rakam verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Faruk Erdem en düşük emekli maaşı için net rakam verdi

Son dakika haberi: Hükümete yakın isim en düşük emekli maaşı için net rakam verdi. İşte en düşük emekli maaşı için beklenen rakam.

Emekli Haberleri 29 Ara 2023 12:35 3
Faruk Erdem en düşük emekli maaşı için net rakam verdi

Son dakika: Hükümete yakın isim en düşük emekli maaşı için net rakam verdi.

Asgari ücret zammının belli olması ile birlikte gözler memur ve emekli maaşlarına çevrildi. Konuya ilişkin son dakika açıklaması hükümete yakın isim olarak bilinen Gazeteci Faruk Erdem'den geldi. Erdem yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşı için net rakam verdi. 

Gazeteci Faruk Erdem, YouTube yayınında emekli ücretine ilişkin net rakamı paylaştı. Faruk Erdem, asgari ücretin yüzde 45 ila 50 artış olacağını hatırlatarak 17 bin 2 TL’yi önceden söylediğini vurguladı.

Erdem, “Emekli ücretlerinde de 12 puanlık bir refah payı artışı ile beraber yüzde 50 oranında zam yapılacak. Memur ve memur emeklilerine de yüzde 49,47 oranında artış yapılabilir. Emekli de 7 bin 500 taban maaşı, zam artışıyla beraber 11 bin TL olacak. 3 Ocak'ta açıklanacak, enflasyon rakamları sonrası hükümet kararı verecek.” ifadelerini kullandı.

Sizce 11 bin TL yeterli mi? Aşağıdaki yorumlar kısmından yazın.

Emekli ve memur maaş artışlarının 5 ayda bir yapıldığını belirten Erdem, “Ocakta yapılacak artıştan sonra emekliler ve memurlar, temmuzda yeniden 6 aylık enflasyona göre yeni bir artış alacaklar.” dedi.

NE ZAMAN?

Memur ve emeklilerin maaş zamları 3 Ocak tarihinde açıklanacak. Enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra zamlar belli olacak. Zam belli olduğunda haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin;

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Emeklilere karşı neden bu kadar acımasız davraniliyo gerçekten anlamıyorum.bedenen çalışan emeklilere günah deyilmi.masa başında oturanlara 8 milyar zam bedenen çalışana 1000 TL verildi 8500 oldu.simdi 11000 diyorlar.yazik günah 11000 çok az en az 15 olması lazım bı emekli maaşı.elinizi vicdanınıza koyun
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Kendileri 11 binlira ile gecinenilirmi acaba önce bir dusunsunler 12 bin kira veripte gerisini düşünemiyorum
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Kesinlikle yetmez sadece ev kirası 10 bin zaten Miley ne yedin ne içsin en az askari ücret kadar olması gerekli...