Faruk Erdem, Asgari Ücret Zammı İçin Net Rakam Verdi: İşte 2023 Beklenen Asgari Ücreti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Faruk Erdem, Asgari Ücret Zammı İçin Net Rakam Verdi: İşte 2023 Beklenen Asgari Ücreti

Asgari ücrete zam konusunda son dakika açıklaması geldi. Faruk Erdem , asgari ücrete zam için net rakam verdi.

Ekonomi 19 Ekim 2022 21:20 17
Faruk Erdem, Asgari Ücret Zammı İçin Net Rakam Verdi: İşte 2023 Beklenen Asgari Ücreti

Canlı yayında asgari ücret zammı için net rakam verdi. 

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem yaptığı son dakika açıklamasında asgariğ ücrete beklenen zammı net olarak açıkladı. 

"Asgari ücret nasıl belirleniyor biraz ona bakarsak aslında bu bize fikir veriyor." diyerek açıklama yapan Faruk Erdem , "Her yıl Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor. Bu komisyonda 5 tane işçi temsilcisi, 5 tane işveren temsilcisi ve 5 tane de hakem olarak hükümet temsilcisi yer alıyor. Bu 15 kişi aslında gelen verileri değerlendirerek bir asgari ücret belirliyor." dsedi.

EN ÖNEMLİ PARAMETRE : ENFLASYON

Erdem açıklamasının devamında asgari ücrete zam ile ilgili, "Önceki yıllara bir baktığımız zaman asgari ücreti belirleyen en önemli parametre enflasyon olmuş. Enflasyonun 3 puan 5 puan 7 puan 10 puan üzerinde asgari ücret belirlenmiş. Sadece geçtiğimiz yıl özel bir yıldı geçtiğimiz yıl yüzde 50'nin üzerinde bir artış oldu Aralık ayında asgari ücrette ikincisi ki devrim niteliğinde bir karardı asgari ücretin üzerindeki gelir ve damga vergisi kaldırıldı dolayısıyla yüksek bir artış yapıldı." dedi.

YÜZDE 90'DAN FAZLA ARTIŞ OLDU

Asgari ücrete 2016 yılından bu yana ilk defa senede 2 defa zam yapıldığını söyleyerek sözlerini sürdüren Erdem, "İkincisi yıl ortasında 2016'dan bu yana ilk kez bir ikinci ara zam oldu asgari ücrete. Böylece asgari ücrete yıl boyunca baktığınız zaman yüzde 90'ın üzerinde bir artış oldu kümülatif. Temmuz ayında yapılan ara zamdan sonra brüt asgari ücret 6.471 TL olarak uygulanıyor. Net asgari ücret ise 5.500 TL." dedi.

NET RAKAMI VERDİ

Faruk Erdem açıklamasında asgari ücrete bu veriler doğrultusunda asgari ücrete yapılacak zammı değerlendiren Erdem, "Bunun iki tarafı var bir alan tarafı var bir de veren tarafı yani işveren tarafı var. Dolayısıyla istihdamın korunması iş yerlerinin korunması anlamında asgari ücrette bir denge de gerekiyor. İşverene maliyeti 7.603 TL şu anda." ifadelerini kullandı ve "3 aylık enflasyon belli oldu %7.05 çıktı. Daha 3 aylık veri daha var. 6 aylık enflasyon tahminleri de aşağı yukarı yüzde 20-30 çıkıyor. Ama bu sene yine enflasyonun üzerinde bir refah payı da verileceği konuşuluyor." ifadelerini kullandı.

Erdem, "Şahsi fikrimi sorarsanız ben 8.500 TL civarında en az bir asgari ücret bekliyorum" dedi. Sizce bu rakam yeterli mi ? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Anklara

Yorumlar (17)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
insanlarla dalga geçiliyor şu kadar yapalım bu kadar yapalım ılk önce serbest politika bitsin sabit fiyat gelsin bir kota koyulsun bir yerde sıvıyağ 160tl.biryerde 200 bu nu nasıl alsın vatandaş zaten et tavuk süt peynir çabası yazık bu vatandaşa zam yapmak mantıklı yaşamak için âmâ fiyatlarında durması lazım bir yerden al sabah her şey fiyat değişikliği böyle olmaz caydırıcı cezalar verilmesi lazımki marketler vs. akılları başlarına gelsin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
bu ülkede sadece asgari ücretlimi yaşıyor 3500 tl alan emeklilerede yüksek zam yapın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bir emekli işçi 3500 tl alıyor asgari ücret 5500 karı koca emekli olsa varsayalimki evde kira 7000 tl ile nasıl gecinilir ya bir işçi aldığı asgari ücret 5500 tl 2 çocuk olduğunu düşünün lafın kısası gelde geçin medine camisinin önünde mesayiden sonra dilencilik baslayacak
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yetmez zaten yeni yılda yapılacak olan zamlara bu hiçbirşey
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Akşam yatıyoruz sabah kalkiyoruz zam Özal dönemini mumla arar olduk vallahi