Faizsiz taşıt ve konut kredisinde üst limit artırıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Faizsiz taşıt ve konut kredisinde üst limit artırıldı

Son dakika haberi: Faizsiz konut ve taşıt kredilerinde üst limit artırıldı. İşte tasarruf finansman sektöründe yapılan son düzenleme.

Emlak 31 Ocak 2024 2
Faizsiz taşıt ve konut kredisinde üst limit artırıldı

Faizsiz konut ve taşıt kredilerinde üst limit artırıldı.

Tasarrıf finansman sektörü 2022 yılında düzenlendi ve regüle edilen söz konusu kurumlar, Finansal Kurumlar birliği bünyesine dahil edildi. Tasarruf finansman şirketleri hızlı büyümesini sürdürürken bir son dakika açıklaması geldi ve taşı ile konutta üst limitin artırıldığına yer verildi.

Finansal Kurumlar Birliği Başkan Vekili Eyüp Akbal sektör ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Akbal yaptığı açıklamada sektörle ilgili düzenlemenin geçen sene yürürlüğe girdiğini söyledi ve Tasarruf Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te yapılan düzenlemeleri açıkladı.

Finansal kurumlar birliğine dahil olmaları sonrası çalışmalarını hızlandırdıklarını söyleyen Akbal, yetkili isimlerle birçok görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Sektörümüzün daha iyi bir noktaya gelmesi için atılması gereken adımlar ve iyileştirmeler ile ilgili, çok daha fazla kişinin en uygun maliyetli finans modeli ile ev, araç ve çatılı iş yeri sahibi olmasına kolaylık sağlayabilmek adına pek çok görüşmeler gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz çalışmaların ve görüşmelerin dönüşlerini geçen ay yayımlanan yönetmelik değişikliğinde gördük. Daha fazla kişinin tasarruf finansman sektörünün sunduğu en uygun maliyetli finans modelinden faydalanmasını sağlayabilmek adına sunduğumuz önerilerimizin önemli bir kısmının hayata geçirildiğini görmek bizi ziyadesiyle memnun etti” ifadelerini kullandı.

Sektörde bugün 420 şube, 4 bin 200'den fazla çalışan ve 400 bin müşteri olduğu bildirilirken Aralık 2022 itibarıyla 14.3 milyar liralık aktif büyüklük olduğu ve Kasım 2023'te bu rakamın 24 milyar liraya çıktığına yer verildi.

Aynı dönemde sözleşme tutarı yüzde 96 oranında arttı ve 154 milyar liraya kadar çıktı.

KONUT VE TAŞITTA ÜST LİMİT ARTIRILDI

Evim şirketleri olarak bilinen söz konusu şirketler, taşıt ve konut alımlarında faizsiz finansman sağlıyor. Akbal açıklamasının devamında taşıt ve konut alacaklar için üst limitlerin artırıldığını, bunun ardından başvuruların arttığını söyledi. FKB Başkan Vekili Eyüp Akbal yaptığı açıklamada yeni rakamlar ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bugünkü ekonomik konjonktürde enflasyonist ortamı göz önünde bulundurduğumuzda tasarrufun öneminin bir kez daha gün yüzüne çıktığını görüyoruz.

Faaliyet gösterdiğimiz tasarruf finansman sektörü de aslında tam da bu duruma çözüm üreten bir konumda bulunuyor. Sözleşme tavan tutarındaki artışın, konut için 7,2 milyon TL’ye ve araç için ise 2,8 milyon TL’ye yükseltilmesi müşterilerimizin taleplerine daha iyi cevap vermemizin önünü açtı. Dolayısıyla sektörümüzün de önü açılmış oldu.

Başka bir açıdan değerlendirdiğimizde ise sözleşme tavan tutarındaki artış; kişilerin daha fazla tasarruf yapmasına imkân sağlarken, tasarrufların değerlendirilmesi ve ekonomiye kazandırılmasındaki oranların yükselmesine de katkı sağlayacak. Diğer yandan tavan tutarındaki artış sektörümüzün hedef kitlesini de genişleterek satın alma ve tasarruf olanakları yüksek müşterilere de çözüm üretmemizin önünü açan önemli bir gelişme oldu"

Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Kaynak: Finans7

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
İlk evini alacaklar için Konut faiz oranları 1.20 düşük faiz oranları ile devletimizin desteğini bekliyoruz inşallah
Ziyaretçi 6 Ay Önce
İlk evini alacaklar için Konut faiz oranları 1.20 düşük faiz oranları ile devletimizin desteğini bekliyoruz inşallah